Veryga piktinasi, kad Civilinės sąjungos įstatymas nebuvo derintas su „valstiečiais“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno pavaduotojas Aurelijus Veryga reiškia pasipiktinimą, kad prieš registruojant Civilinės sąjungos projektą su „valstiečiais“ jis nebuvo suderintas.

Aurelijus Veryga | VLK nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Manau, ir šį kartą buvo padaryta ne taip, kaip daroma, kai norima sutarti. <...> Spėčiau, kad mes jau esame iš karto nurašyti, iš karto įsivaizduojama, kad būsime prieš projektą. Būtų patogiausia taip ir elgtis, bet galvoju, kad mes visgi žiūrėsime. Šiandien negaliu pasakyti nei už partiją, nei už frakciją“, – lrt.lt kalbėjo A. Veryga.

Tiesa, valdantieji teigia, kad apie įstatymą kalbėjosi su kolegomis ir iš opozicijos. 

Derėtis dėl Civilinės sąjungos įstatymo „valstiečiai“ nėra linkę.

Už taip vadinamą tradicinę šeimą pasisakančių „valstiečių“ atstovas Dainius Gaižauskas antradienį Seime kreipėsi į žurnalistus ir pareiškė, kad nori padaryti pareiškimą LVŽS vardu. 

Jis teigė: „<...> jeigu bus šie įstatymų projektai priimti, mes iš šių susitarimų išeiname, todėl, kad LVŽS nebemato prasmės su kažkuo kažką pasirašinėti“. 

Taip D. Gaižauskas komentavo valdančiųjų planus priimti Civilinės sąjungos įstatymą ir suteikti Vytautui Landsbergiui valstybės vadovo statusą. 

Taip pat skaitykite:

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni