Europos Komisijos pastatas nušvito vaivorykštės spalvomis

Tarptautinės dienos prieš transfobiją, bifobiją ir homofobiją išvakarėse Europos Komisijos (EK) pastatas nušvito vaivorykštės spalvomis. 

Europos Komisijos pastatas | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/EuropeanCommission


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tai – simbolinis palaikymas visai LGBTQ+ bendruomenei Europoje. „Mūsų būstinė šviečia vaivorykštės spalvomis švęsdama lygybę, parodydama meilę ir paramą LGBTIQ bendruomenei. Diskriminacijai dėl seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės mūsų visuomenėje neturėtų būti vietos. Tačiau daugeliui europiečių diskriminacija vis dar yra realybė“, – skelbiama Europos Komisijos pranešime, kuriame pažymima, kad dar 2020 metais EK priėmė strategiją, skirtą stiprinti LGBTIQ+ teises Europos Sąjungoje. 

EK ne yra ne kartą įspėjusi tokias šalis kaip Vengrija ar Lenkija dėl jose prastėjančios LGBTQ+ asmenų teisinės padėties. Lenkijoje dėl paskelbtų „zonų be LGBT“ iš dalies regionų atimtas finansavimas, o Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sulaukia vis garsesnės kritikos tiek dėl požiūrio į LGBTQ+ asmenis, tiek ir dėl santykių su Rusija. 

Praėjusiais metais EK pradėjo pažeidimo procedūrą prieš Vengrijos ir Lenkijos konservatyvias vyriausybes, reaguodama į priemones, laikomas diskriminacinėmis LGBTQ+ asmenų atžvilgiu, rašo diena.lt

Taip pat skaitykite:

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni