Pareigūnai vėl imsis Gražulio: po akistatos Seime LGBTQ+ jaunuoliai kreipėsi į policiją

Ketvirtadienį Seime pateikus Civilinės sąjungos įstatymą, į parlamento pastatą posėdžio stebėti atvykę LGBTQ+ jaunuoliai sulaukė liūdnai pagarsėjusio Petro Gražulio akibrokšto – šis juos iškeikė. Panašu, kad toks pasikirčiavimas parlamentarui gali nesibaigti taip paprastai – jo elgesį vertins policija.

Mantas Mackevičius (kairėje) ir Petras Gražulis | Jarmo.net koliažas (lrs.lt nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Po Civilinės sąjungos įstatymo projekto pateikimo P. Gražulis LGBTQ+ asmenis keikė ir vadino juos iškrypėliais, lygino juos su narkomanais ir alkoholikais.

Įvykyje dalyvavęs ir su P. Gražuliu akis į akį susitikęs LGBTQ+ bendruomenei priklausantis verslininkas Mantas Mackevičius portalui delfi.lt patvirtino, kad pareigūnų bus prašoma įvertinti tokį nederamą P. Gražulio elgesį. Anot jo, Seimo nario pasisakymai ir elgesys yra itin įžeidžiantys ir nepriimtini. Jis tikino, kad Seime turėtų būti „padėtas taškas homofobijai“


„Tai turi būti standartas – visiškai nėra vietos nei menkiausiai homofobijai, o Seime tai kažkaip praslysta iki maksimumo: jie ir narkomanai, ir pedofilai, ir žudikai, ir visokie kitokie. Norėčiau, kad to nebebūtų“, – teigė M. Mackevičius.

Delfi.lt žiniomis, skundas pareigūnams jau pateiktas.

Jarmo.net redaktorius Jonas Valaitis praėjusią savaitę taip pat pateikė skundą Generalinei prokuratūrai dėl ankstesnių P. Gražulio pasisakymais, kai šis, vienam vyriškiu apmėčius Seimo rūmus kiaušiniais, prie susirinkusių žurnalistų dėl visko kaltino valdančiuosius ir aiškino, kad Vilniuje vaikščioje „pyd*rai“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

63-erių P. Gražulis Vilniaus apygardos teisme kovo mėnesį jau išgirdo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo. Teismas jam skyrė 15 tūkst eurų baudą. Politikas kaltu nesijaučia ir nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui. Kaip skelbia lrt.lt, P. Gražulis kaltintas 2015–2017 metais veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišęsis į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Verdiktą dėl P. Gražulio skundo Lietuvos apeliacinis teismas skelbs birželio 30 dieną.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni