Po tragedijos Teksaso mokykloje respublikonas kaltę suvertė niekuo dėtam translyčiui vaikinui

Jungtinės Valstijos sukrėstos – šią savaitę vienoje Teksaso valstijos mokyklų per šaulio surengtą mirtiną išpuolį žuvo 19 moksleivių ir 2 suaugusieji. Ataką įvykdė 18-metis Salvadoras Rolando Ramsonas.

Po šaudynių Teksaso mokykloje sukrėsti tėvai rinkosi įvykio vietoje | Niki Griswold/Twitter nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kai Teksasas ir visa šalis neatsigauna po šoko dėl dar vienų kruvinų masinių žudynių Amerikos mokykloje, Respublikonų partijai priklausantis Arizonos kongresmenas Paulas Gosaras, pagarsėjęs buvusio prezidento Donaldo Trumpo gerbėjas, socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino melagystę, kad esą įtariamasis šaulys yra „translytis kairysis nelegalus užsienietis“.

Maždaug po dviejų valandų nuo įrašo paskelbimo jis buvo pašalintas. P. Gosaras savo paskelbtų teiginių nekomentavo.

Politiko paskelbta informacija išplito dešiniųjų pažiūrų asmenų platformose. Tiesa, aiškėja, kad vartotojai dalijosi su išpuoliu nesusijusio translyčio asmens atvaizdu tvirtindami, kad būtent jis yra šaulys, pražudęs nekaltus vaikus ir mokytojus.

Kaip rašo JAV LGBTQ+ naujienų portalas washingtonblade.com, respublikonas taip pat pasisako prieš migrantus bei sako, kad vakcinos kenkia sveikatai. Dar viena detalė – P. Gosaras neslepia savo simpatijų Amerikos nacionalistams.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni