Ukrainos LGBTQ+ karys su būriu suėmė 4 okupantus: nepaisant patirtų nuoskriaudų, elgesys atitiko „visas tarptautines konvencijas“

Ukrainos LGBTQ+ bendruomenės balsu tavęs Viktoras Pilipenko šiuo metu kaunasi už šalies laisvę ir kartkartėmis paskelbia, kaip jam sekasi. Viename įrašų ukrainietis paskelbė nuotrauką, kurioje matyti į nelaisvę paimti priešo kariai.

Viktoras Pilipenko | facebook.com/viktor.pylypenko.96 nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Esu gyvas, sveikas. Nėra ryšio. Karštos dienos baigėsi ir mes toliau atliekame įprastas užduotis fronto linijoje. Atsiprašau, kad neatsakinėju į žinutes su klausimais, kaip sekasi - nespėju atsakyti į visas ir atkreipti dėmesį net į visus savo artimuosius ir draugus. <...>

Nuotrauka daryta pirmosiomis invazijos dienomis ugdymo įstaigoje, kur, sprendžiant iš užrašų ant durų, vaikai buvo mokomi žmogiškumo“, – tokį įrašą „Facebook“ paskyroje vyras paskelbė antradienį.

Viktoras Pilipenko | facebook.com/viktor.pylypenko.96 nuotr.


O štai balandžio 27-ąją jis pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuoti ukrainiečių kariai, į nelaisvę paėmę okupantus iš Rusijos.

„Kariai sako, kad nepaisant noro elgtis su jais taip, kaip jie elgiasi su mūsų civiliais, elgesys su kaliniais atitiko visas tarptautines konvencijas. Kaip ir numatyta civilizuotoje šalyje“, – paskelbė Ukrainos 72-oji atskiroji mechanizuotoji brigada, kurios pranešimą citavo ir V. Pilipenko.

Tuo metu pats karys teigė, kad buvo sulaikyti 4 belaisviai išvadavus vieną Ukrainos kaimų. „Mūsų požiūris į juos atitiko visas tarptautines konvencijas nepaisant visų anksčiau patirtų emocijų ir netekčių“, – tikino V. Pilipenko ir pabrėžė, kad tikisi, jog Rusijos vadovybė sutiks apsikeisti belaisviais bei mirusiųjų kūnais, kuriuos šiuo metu atsisako išduoti.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni