Už uždarų durų V. Blinkevičiūtė pažadėjo „socdemų“ paramą civilinei sąjungai

Viešojoje erdvėje kol kas vengdama pasisakyti už tos pačios lyties asmenų civilinę sąjungą, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė už uždarų durų kalba kiek drąsiau. Šaltinių duomenimis, ji pažadėjo „pagal galimybes“ socialdemokratų paramą Civilinės Sąjungos įstatymui, kurį valdantieji ketina teikti šią Seimo pavasario sesiją.

Vilija Blinkevičiūtė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Gegužės 24-ąją Seime įvyko nevyriausybininkų ir dalies Seimo narių susitikimas, kuriame taip pat dalyvavo ir europarlamentarė, LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė. Susitikimas nebuvo viešas.

Nepanorusio būti įvardyto viešai, patikimo jarmo.net šaltinio duomenimis, pristatyme pasisakiusi V. Blinkevičiūtė tikino, kad visuomenėje nuomonių esti visokių, šiuo metu vyrauja įtampa, kuria daliai politikų lengva pasinaudoti.

Jarmo.net šaltinio duomenimis, V. Blinkevičiūtė tikino niekaip nesuprantanti, „koks baubas gali būti Stambulo konvencija“, kuria kovojama prieš smurtą artimoje aplinkoje. „Ir niekada nesuprasiu“, – ištarė V. Blinkevičiūtė.

„Bet turime atsižvelgti ir į tuos žmones, kurie gyvena Lietuvoje“, – pridūrė ji ir pareiškė, kad dabar yra pats metas išspręsti LGBTQ+ asmenų teisių problemas – Lietuvoje priimti tos pačios lyties asmenų partnerystę.

„Kuo ilgiau rutuliosime, voliosime ir dar kažką darysime, tik pabloginsime padėtį mūsų valstybėje“, – tikino V. Blinkevičiūtė.

Ji dabar susiklosčiusią situaciją palygino su tik visai neseniai išspręstu, tačiau ilgus metus diskutuotu klausimu apie lotyniškos abėcėlės rašmenis asmens dokumentuose rašant pavardes. „Ir kas atsitiko priėmus šį įstatymą? Man atrodo, kad tikrai nesugriuvo mūsų valstybė, kaip tik daugiau pagarbos atsirado mūsų žmonėms“, – tikino socialdemokratų lyderė.

„Manau, kad mūsų socialdemokratų partija tikrai pagal galimybes palaikys (Civilinės sąjungos) įstatymo projektą“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Praėjusiais metais socialdemokratai sulaukė kritikos, kai net 5 iš 11 „socdemų“ frakcijos narių Seime balsavo prieš lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projekto teikimą. Be kitą ko, prieš tai pati V. Blinkevičiūtė buvo pareiškusi, jog neva Partnerystės įstatymą valdantieji stumia buldozeriu. Tačiau, panašu, už uždarų durų LSDP lyderė demonstruoja kur kas atviresnį požiūrį į šį klausimą.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni