Vienas iš Gražulio išplūstų jaunuolių antradienį duos parodymus policijoje

Praėjusią savaitę Civilinės sąjungos įstatymui praėjus pateikimo stadiją, po posėdžio skandalingu elgesiu pagarsėjęs Seimo narys Petras Gražulis užsipuolė Seime tuo metu buvusius LGBTQ+ palaikytojus. Pastarieji dėl itin įžeidžios parlamentaro kalbos kreipėsi į policiją prašydami atlikti ikiteisminį tyrimą. Vienas jaunuolių pranešė, kad šį antradienį antradienį keliaus į apklausą duoti parodymų.

Petras Gražulis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Civilizuotos šalies parlamente neturi likti vietos agresijai ir patyčioms. Politikai negali užpuldinėti ir plūstis ant šalies gyventojų ir nieko už tai nesulaukti“, – teigė vienas iš Seime buvusių LGBTQ+ bendruomenės palaikytojų Mantas Meškerys, stebėjęs, kaip P. Gražulis žeria homofobišką tiradą.

„Gražulis mėgsta dėmesį, tačiau jo išpuolio istorija turi rūpintis atitinkamos instancijos, to aš ir siekiu – kad mūsų šalyje agresoriai sulauktų atpildo, instancijos saugotų šalies piliečius, o ne būtų numojama ranka“, – pridūrė vaikinas.

Portalui jarmo.net M. Meškerys tikino, kad prašys jį pripažinti nukentėjusiuoju. 


Portalas 15min.lt praneša, kad pranešimo apie parlamentaro P.Gražulio įžeidžiančius pasisakymus policija sulaukė penktadienį.

„Šiuo metu policijos pareigūnai aiškinasi visas įvykio aplinkybes“, – 15min.lt nurodė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Lietuvos regionų frakcijai priklausantis P. Gražulis į Seimą atvykusiems LGBTQ+ žmonėms dėstė, kad jie yra blogis, platina venerines ligas. Seimo narys ragino homoseksualius asmenis nesirodyti viešumoje.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni