Ankaroje taikias LGBTQ+ eitynes brutaliai nutraukė pareigūnai: prieš studentus – ašarinės dujos, lazdos ir skydai

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ smerkia Turkijos valdžios veiksmus susidorojant su LGBTQ+ eitynių Ankaroje dalyviais.

Turkijos pareigūnai brutaliai nutraukė LGBTQ+ bendruomenės eitynes | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/aforgutu


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Turkijos pareigūnai, nešini riaušių skydais ir grasindami lazdomis, paleisdami ašarines bei pipirines dujas, penktadienį Ankaroje nutraukė Artimųjų Rytų technikos universiteto studentų surengtas „Pride“ eitynes.

Eitynių dalyviai protestavo prieš universiteto vadovybės veiksmus, kai ši praėjusią savaitę visus studentus elektroniniais laiškais perspėjo, kad birželio 10-ąją universiteto miestelyje planuojamos „Pride“ eitynės bus „kategoriškai draudžiamos“.

Penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė keli vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip Turkijos policijos pareigūnai puola LGBTQ+ eitynių dalyvius ir dešimtis jų sulaiko.

Organizacijos „Amnesty International“ atstovai pranešime spaudai teigė, kad anksčiau per panašius incidentus sulaikyti studentai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, bet vėliau išteisinti, nes jokio nusikaltimo jie nepadarė.

„Vaizdas, kuriame matyti, kaip policija pasitelkusi dujas ir besąlygišką jėgą reaguoja į taikius universiteto miestelyje susirinkusius „Pride“ dalyvius, itin neramina, ypač turint omenyje tai, kad toks smurto proveržis kartojasi.

Šiandien yra tamsi diena, kai universiteto administracija iškvietė policiją tam, kad išvaikytų studentus, kurie žygiuoja už savo teises į orumą ir lygybę. Policijos sulaikyti asmenys turi būti nedelsiant paleisti“, – savo pareiškime dėstė žmogaus teisių organizacija.

Parengta pagal washingtonblade.com informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni