Išpuoliui prieš LGBTQ+ eitynes besirengę JAV ekstremistai buvo parklupdyti ant kelių

Jungtinių Valstijų pareigūnai užkirto kelią smurtiniam išpuoliui prieš „Pride“ eitynių dalyvius.

Ekstremistams kelią užkirto žaibiška pareigūnų reakcija | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/_ab_photojourn


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Policijos pareigūnai ir apygardos šerifo atstovai, pasitelkę riaušėms malšinti skirtą įrangą, praėjusį šeštadienį sulaikė dešimtis ginkluotų asmenų, kurie planavo pralieti kraują „Pride“ eitynėse Coeur d'Alene mieste, esančiame Aihado valstijoje.

Susirūpinimą teisėsaugai ir renginio „Pride“ organizatoriams jau kurį laiką kėlė Aidaho valstijos motociklų klubo „Panhandle Patriots Riding Club“ atstovai.

 

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Coeur d'Alene miesto meras Jimas Hammondas ir policijos viršininkas Lee White'as informavo visuomenę, kad sulaukę skambučio iš pilietiško asmens, pamačiusio agresyvius vyrus, kurie ruošėsi išpuoliui, policija reagavo žaibiškai ir šeštadienį sulaikė organizuotos grupuotės „Patriot Front“ narius, pasislėpusius sunkvežimio viduje, rašo „The Spokesman-Review“. 

Pareigūnai vyrams pareiškė įtarimus riaušių organizavimu „Pride“ eitynėse. 

Miesto Coeur d'Alene policijos viršininkas L. White'as konferencijoje teigė, kad riaušės buvo  planuojamos iš anksto, iš grupuotės narių konfiskuoti įrankiai, kuriuos buvo ketinama pasitelkti smurtiniam išpuoliui, taip pat bent viena dūminė granata.


Kiek ginklų rasta pas grupuotės narių, kol kas policija neatskleidžia. 

Skelbiama, kad vien pirmadienio rytą policijos departamentas gavo mažiausiai 149 telefono skambučius dėl sulaikymų. Vienas skambučių fiksuotas iš Norvegijos. Kraštutiniai dešinieji, socialiniuose tinkluose pasklidus informacijai apie sulaikymą, ėmė lieti pyktį ant policijos ir skambučių metu grasino pareigūnams susidorojimu, teigė L. White'as 

Miesto meras Jimas Hammondas teigė, kad nors kadaise Coeur d'Alene mieste veikė neonacių būrys, jis buvo išsklaidytas ir miestas tapo vieta, kuri „gerbia ir priima visus“.

Parengta pagal idahostatesman.com ir washingtonblade.com informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni