Armonaitė stebisi: policija reikalauja pasiaiškinti dėl vaivorykštės vėliavos, kabančios ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pastato

Vilniaus policijos pareigūnai prašo paaiškinti, kodėl ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pastato kabo LGBTQ+ simboliu laikoma vaivorykštės spalvų vėliava, trečiadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kabo vaivorykštės spalvų vėliava | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Vilniaus miesto 3-asis policijos komisariatas atsiuntė ministerijai prašymą pateikti paaiškinimą, kodėl birželio 4 d., šeštadienį, ant mūsų pastato iškelta vaivorykštės vėliava. Primenu, buvo „Baltic Pride“ renginiai

Tuo tarpu šiandien, kaip ir visą laiką, nuo karo pradžios, čia kabo Ukrainos vėliava.
 
Suprantu, kad policija šiuo metu neturi daugiau darbo, tik rašyti tokio pobūdžio raštus į ministerijas. Mes tikrai atsakysime. Pavyzdžiui, kad čia yra Ekonomikos ir Inovacijų ministerija, o ne Valstybinis plano komitetas. Taip pat, kad čia Europos Sąjunga, o ne Sovietų Sąjunga“, – trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Armonaitė. 


Jarmo.net dėl šios situacijos kreipėsi į Policijos departamentą komentaro. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja tikino, kad antradienį pareigūnai gavo skundą.

„Vakar buvo gautas skundas, todėl policija šiuo metu atlieka informacijos patikslinimą“, – trumpai priežastį, kodėl pareigūnai išsiuntė raštą ministerijai, jarmo.net nurodė J. Samorokovskaja.

Tuo metu portalui lrt.lt ji pridūrė, kad į policiją besikreipusi pilietė „išreiškė pasipiktinimą dėl tos iškeltos vėliavos“.

„Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatyme yra numatyta, kad jei tai yra tarptautinės institucijos vėliava, tai ji gali kabėti. Jeigu yra pareiškimas, policija reaguoja, tikslinasi aplinkybes. Šiuo atveju tiesiog atlieka informacijos patikslinimą ir bus priimtas sprendimas, ar yra čia pažeidimas, ar ne ir bus atsakyta pareiškėjai į jos skundą. Policija atlieka informacijos patikslinimą dėl pareiškimo“, – lrt.lt cituoja J. Samorokovskają.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni