Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl P. Gražulio susikibimo su LGBTQ+ jaunuoliais Seime

Apklausę parlamentaro Petro Gražulio Seime aprėktus jaunuolius, Vilniaus apskrities policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Petras Gražulis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie tai trečiadienį portalą jarmo.net informavo vienas iš parodymus jau davusių jaunuolių, kuris dalyvavo konflikte. 

Praėjusią savaitę Seime buvo pateiktas Civilinės sąjungos įstatymas, kuriuo būtų reglamentuojami ir tos pačios lyties porų santykiai. 

Pateikimą stebėjo ir būrys LGBTQ+ jaunuolių bei jų palaikytojų. Po posėdžio jie parlamento pastate sutiko skandalingai pagarsėjusį, savo nusiteikimo prieš homoseksualius asmenis neslepiantį P. Gražulį, kuris, vos pamatęs LGBTQ+ asmenis, juos iškoneveikė: vadino išsigimusiais, lygino su alkoholikais ir narkomanais. 

Incidentą stebėjo žiniasklaidos atstovai. Netrukus po įvykio policija sulaukė pareiškimo dėl neapykantos kurstymo.

Jarmo.net trečiadienį gavo dokumentus, pagal kuriuos matyti, jog ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. (kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę).

Jarmo.net kreipėsi komentaro į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. „Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūra“, – informavo komisariato atstovė Julija Samorokovskaja. 

Jarmo.net primena, kad anksčiau šį pavasarį P. Gražulis duodamas interviu žurnalistams po to, kai galimai nuo narkotinių medžiagų apsvaigęs vyras apmėtė parlamento rūmus kiaušiniais, pareiškė, jog „Va, matot, gėjai vaikščioja aplinkui. Vilniuje dauguma tik p***rai“. Taip Seimo narys atsiliepė į praeivio mestą repliką žurnalistams: „Kam jūs jam eterį duodat? Lodoriui šitam!“

Dėl P. Gražulio menkinančio ir homoseksualius asmenis žeminančio pasisakymo į Generalinę prokuratūrą gegužės 23-ąją kreipėsi jarmo.net redaktorius Jonas Valaitis. Prokuratūra šio skundo turinį dar vertina.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni