Raskevičius teikti pasiūlymų Civilinės sąjungos įstatymui neplanuoja

Seimo Žmogaus teisių komitete ateinančią savaitę bus aptariamas valdančiųjų pateiktas Civilinės sąjungos įstatymas, tačiau nors LGBTQ+ aktyvistai ir bendruomenė teigia, kad įstatymu ne visiškai išpildomi tos pačios lyties asmenų porų lūkesčiai, Seimo Laisvės frakcijai priklausantis Tomas Vytautas Raskevičius sakė jokių pasiūlymų teikti neplanuojantis.

Tomas Vytautas Raskevičius | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Žmogaus teisių aktyvistai tikina, kad Civilinės sąjungos įstatyme trūksta nuostatų, kurios užtikrintų sąjungą registravusių žmonių orumą: aiškiai nepripažįstami šeiminiai santykiai, registracija perkelta pas notarus, o ne Civilinės metrikacijos skyriuose, neapsaugomi civilinėje sąjungoje gyvenančių porų vaikų interesai.

„Aš pats asmeniškai pasiūlymų teikti neplanuoju, nebent kolegos iš kitų frakcijų tai darys“, – naujienų agentūrai ELTA komentavo T. V. Raskevičius.

Jo teigimu, ateinančią savaitę Civilinės sąjungos įstatymas bus svarstomas būtent jo vadovaujamame Žmogaus teisių komitete.

Anksčiau T. V. Raskevičius tikino, kad projektui teiktų tik tokius pasiūlymus, kuriuos leistų „brutali Seimo matematika“.

„Sprendimą padiktuoja brutali Seimo matematika. Pasiūlymus galėsime teikti tik tokius, kurie leis užtikrinti reikiamą Seimo narių daugumą, kad įstatymas būtų priimtas“, – ELTA cituoja parlamentarą.

Anot jo, jeigu neliks Seimo narių daugumos ir jų balsų, pasiūlymai gali kenkti ir būti žalingi įstatymo sėkmei jį priimant.

Civilinės sąjungos įstatymo projekto pateikimui pritarė 70 Seimo narių, prieš pasisakė 49, susilaikė 6 parlamentai.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni