Parlamentarai susitiks su Šepardų šeima: kalbės apie valstybės politiką neapykantos kalbos ir nusikaltimų srityje

Birželio 6 d., pirmadienį, 10 val. Seimo Kovo 11-osios Akto salėje (I rūmai) vyks Seimo narių susitikimas su Džiudi (Judy) ir Denisu Šepardais (Dennis Shepard) – žmogaus teisių gynėjais, pasirinkusiais šį kelią po jų homoseksualaus sūnaus 21 m. studento Metju Šepardo (Mathew Shepard) nužudymo, rašoma pranešime spaudai.

Judy ir Dennis Shepard | Nuotraukos šaltinis: washingtonblade.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pagerbdami sūnaus gyvenimą ir siekius, Dž. ir D. Šepardai 1998 m. įkūrė Metju vardu pavadintą fondą, kurio misija – skatinti visuomenę rinktis įtraukų požiūrį, gerbiantį visų žmonių teises ir orumą bei padėti LGBT+ bendruomenės nariams ir pritariantiesiems kurti pokyčius visuomenėje. Po JAV sukrėtusio neapykantos nusikaltimo iki tol nieko bendro su aktyvizmu neturėjusi pora pradėjo keliauti po Valstijas ir pasaulį bei pasakoti tragišką savo šeimos istoriją. Jų ir kitų LGBT+ teisių gynėjų veikla įgalino Jungtines Valstijas priimti įstatymus, nukreiptus prieš neapykantos nusikaltimus.

Planuojamo susitikimo Seime su Dž. ir D. Šepardais metu bus aptariama teisinio LGBT+ lygiateisiškumo svarba bei efektyvi valstybės politika neapykantos kalbos ir neapykantos nusikaltimų srityje.

Svečių vizitą Lietuvoje organizuoja JAV ambasada. Šios kelionės metu Dž. ir D. Šepardai susitiks ne tik su socialinės politikos formuotojais ir sprendimų priėmėjais, bet ir dalyvaus dokumentinio filmo „Mattas Shepardas yra mano draugas“ peržiūrose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, ir po jų diskusijose bendraus su LGBT+ aktyvistais bei šeimų nariais.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni