Tauragės pareigūnai nustatė įtariamąjį, galimai kursčiusį neapykantą prieš homoseksualius asmenis

Tauragės apskrities policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis. Pareigūnai vienam asmeniui pareiškė įtarimus, skelbia naujienų agentūra BNS.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pareigūnai antradienį buvo informuoti apie tai, kad praėjusią savaitę vieno naujienų portalo „Facebook“ paskyroje, kuriame buvo patalpintas vaizdo įrašas, parašytas galimai neapykantą kurstantis komentaras. Pranešėjas nurodė, kad komentaru galimai žeminama, niekinama asmenų grupė, skiriama seksualinės orientacijos pagrindu. Komentaro turinys – necenzūrinis.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė trečiadienį BNS komentavo, kad pranešimą policija gavo iš Europos žmogaus teisių fondo. Policija jau nustatė įtariamąjį, bet vykstant ikiteisminiam tyrimui daugiau apie jį informacijos teikti neplanuoja.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni