Vilniuje į dangų pakils LGBTQ+ vėliavomis papuošti oro balionai, tiltai nušvis vaivorykštės spalvomis

Sostinėje prasideda „Baltic Pride“ renginių savaitė, kurią šeštadienį vainikuos eitynės už lygybę ir taiką. Kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos, edukacinės veiklos – Vilnius, išreikšdamas palaikymą, LGBTIQ bendruomenę sveikina pasipuošęs vaivorykštės spalvomis.

Vilniuje prasidėjo „Baltic Pride“ renginių savaitė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šiandien esame atviri ne tik LGBTIQ bendruomenei ir tik lytinės tapatybės temoms. Vilnius yra apie laisvę būti savimi – atviras įvairovei, kasdien vis tolerantiškesnis miestas, toks, apie kokį prieš dešimtmetį galėjom tik svajoti“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius, rašoma savivaldybės pranešime spaudai

Atvirumą LGBTIQ bendruomenei sostinė išreiškia vaivorykštės spalvų vėliavos instaliacija perėjoje. Vaivorykštė perėjoje Pylimo gatvėje simbolizuoja sostinės paramą bendruomenei ir yra žinutė politikams, kad laikas išspręsti tokius klausimus kaip partnerystės įteisinimas.

Visai neseniai – prieš porą savaičių – Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė Istorinės atminties komisijos siūlymui Neries krantinės, nuo Upės g. link Baltojo tilto vedančiai gatvei suteikti Tolerancijos vardą. Greta paplūdimio tinklinio aikštyno, riedlenčių ir riedučių parko nutiestoje gatvelėje šią savaitę bus įrengtos ir pavadinimą žyminčios lentelės.

Artėjant „Baltic Pride“ renginių savaitei Vilniaus m. savivaldybė pakvietė sostinės kavines prisidėti prie LGBTIQ palaikymo akcijos ir savo vitrinas ar įėjimo duris pažymėti specialiai sukurtais „Laisvė būti savimi“ lipdukais. Prie iniciatyvos jungiasi vis daugiau kavinių.

Šeštadienio ryte (jei bus tinkamos oro sąlygos) į dangų nuo 6 iki 7 val. pakils penki oro balionai, pasipuošę LGBTIQ vėliavomis. Skrydis planuojamas iš Vingio parko arba Baltojo tilto prieigų.

Birželio 4-ąją festivalį vainikuosiančioms eitynėms nuo Bernardinų sodo per Lukiškių aikštę iki Baltojo tilto, kur vyks koncertas, sostinė taip pat ruošia staigmeną – miesto centre žalia šviesa įsižiebs keturi simboliniai šviesoforai – vienas ties Bernardinų vartais, antras ir trečias abipus Baltojo tilto, o ketvirtasis – Tolerancijos gatvėje prie Baltojo tilto. Ypatingi šviesoforai švies tik žalia šviesa – visų orientacijų poroms.

Birželio 2–5 dienomis Karaliaus Mindaugo, Žaliasis ir Baltasis tiltai bei Operos, Lukiškių, Vašingtono ir Reformatų fontanai sušvis vaivorykštės spalvomis, o gatvių švieslentės taip pat primins – kaip svarbu turėti laisvę būti savimi.

Vilniuje savaitę vyksiančiuose „Baltic Pride“ renginiuose tikimasi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni