Policija pradėjo tyrimą dėl Vilniuje suniokotos vaivorykštės perėjos

Vilniaus apskrities policija pradėjo tyrimą, kurio metu sieks išsiaiškinti, kas vėl suniokojo vaivorykštės spalvų perėją sostinės Pylimo gatvėje. 

Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja taikiniu tapo ne pirmą kartą | J.Valaičio/jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net duomenimis, pareigūnai, įvertinę gauto pranešimo nurodytas aplinkybes ir nustatę administracinio nusižengimo požymių, priėmė sprendimą pradėti administracinio nusižengimo teiseną.

LGBTQ+ simboliu tapusi vieta galėjo būti suniokota praėjusį savaitgalį, kai Vilniuje vyko LGBTQ+ bendruomenės eitynės. 

Perėja buvo išpaišyta juodais dažais per visą ilgį.

Anksčiau Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė portalui jarmo.net sakė, kad yra visiškai akivaizdu, jog toks vandalizmo aktas atliekamas norint nusiųsti žinutę LGBTQ+ bendruomenei, kad ji Vilniuje yra nepageidaujama. „Tokie veiksmai turėtų būti kvalifikuojami kaip neapykantos nusikaltimas“, – teigė Jūratė Juškaitė.

Jarmo.net primena, kad perėja taikiniu tapo jau ne pirmą kartą. Praėjusiais metais atnaujinus išblukusias vaivorykštės perėjos spalvas, jas paskutinę pavasario dieną juodai užpaišė 4 asmenys, o incidentas buvo nufilmuotas. Nors 2 asmenys tyrimo metu nebuvo nustatyti, kiti 2 – neišsisuko. Vilniaus pareigūnai surašė po 10 eurų dydžio baudą buvusiai pedagogei Astrai Genovaitei Astrauskaitei ir šiuo metu dienas už grotų dėl finansinių nusikaltimų leidžiančiam Antanui Kandrotui. Savivaldybei perėją atnaujinus vėl, praėjusių metų birželio mėnesį ši vieta ištepliota juoda smala.

Administracinio nusižengimo kodeksas už tyčinį turto sunaikinimą ar sugadinimą numato baudą nuo 50 iki 500 eurų. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni