Šalies vadovai LGBTQ+ eitynėse dalyvauti neplanuoja

Šeštadienį vyksiančiose LGBTQ+ eitynėse šalies vadovai nedalyvaus, skelbia naujienų agentūra ELTA. Premjerės Ingridos Šimonytės, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir prezidento Gitano Nausėdos atstovai pranešė, kad nė vienas jų dalyvauti negalės.

Taip sutapo, kad nė vienas šalies vadovų dalyvauti  „Pride” eitynėse negalės | Jarmo.net koliažas (lrs.lt ir Ukrainos prezidento biuro nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seimo pirmininkės atstovė spaudai Ilona Petrovė tikino, kad V. Čmilytė-Nielsen  „Pride” eitynėse neketina dalyvauti, nes tuo metu bus išvykusi iš Vilniaus. 

Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis pranešė, kad Gitanas Nausėda eitynėse nedalyvaus, tačiau, kaip skelbia ELTA, tokio sprendimo jis nedetalizavo. 

Daug išsamesnis - ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės komentaras. Ji teigė, kad šeštadienį Vyriausybei vadovaujanti I. Šimonytė turi kitų įsipareigojimų. Tačiau kartu R. Jakilaitienė pabrėžė, kad I. Šimonytė sveikina eisenoje dalyvausiančius žmones. 

„Premjerė eitynėse nedalyvaus dėl kitų tądien turimų įsipareigojimų. Premjerė visada pasisakė už tai, kad kiekvienam žmogui ir jo unikalumui būtų skiriama derama pagarba ir ragino nestokoti drąsos priimti žmonių įvairovę. Džiugina tai, kad šios eitynės gali vykti ir vyksta Lietuvoje, o kaskart sutraukia vis daugiau dalyvių. Tai rodo, kad Lietuva yra demokratiška, vakarietiška valstybė, kurios žmonės nestokoja empatijos, neužsidaro savo baimėse ir yra atviri pažinti, priimti kitą. Premjerė nuoširdžiai sveikina visus dalyvausiančius eisenoje“, – ELTA cituoja R. Jakilaitienę.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni