V. Čmilytė-Nielsen įvertino maršistų mitingą: „Neskaitlingos visuomenės grupės nuomonė“

„Stop valdančiųjų buldozeriui“, – toks buvo maršistų šūkis, susirinkusių antradienį prie Seimo. Policijos pareigūnai skaičiavo, kad proteste dalyvavo apie 100 žmonių, nors leidimas išduotas net 3 tūkst. dalyvių. Tai rodo, kad prieš LGBTQ+ lygiateisiškumą, moterų teises, vakarietiškas vertybes pasisakančių šeimų gynimo maršo atstovų nuomonė neatspindi visos tautos pozicijos, trečiadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Antradienį prie Seimo automobilių stovėjimo aikštelėje protestavo mitinguotojai, kurie piktinosi, kad valdantieji stumia tam tikrus įstatymus, pavyzdžiui, nori įteisinti civilinę sąjungą, kuri reglamentuotų ir skirtingų, ir tos pačios lyties porų santykius gyvenant nesusituokus. Be to, protestuotojai nuolat kalbėjo ir apie Stambulo konvenciją.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad visi žmonės turi teisę į susirinkimus, kritikuoti valdžios atstovus, tačiau kai kuriais atvejais esą protestuojama net prieš tai, ko parlamentas neketina imtis.

„Matote, tarp tų šūkių, tarp tų reikalavimų aš matau didelę dalį tų pačių, kurie buvo ir pernai, ir kurie kai kuriais atvejais prasilenkia su Seimo darbotvarke, pavyzdžiui, kalbant apie žmogaus teisių sritį Stambulo konvencija nėra šiuo metu svarstoma, nėra Seimo darbotvarkėje“, – trečiadienį LRT radijuje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Ji pabrėžė ir tai, kad mitingavo mažas skaičius žmonių.

„Yra kiti klausimai, dėl kurių mes dar nesame apsisprendę. Aš manau, kad kiekviena visuomenės grupė, akivaizdu, turi teisę piketuoti, mitinguoti, išsakyti savo nuomonę, tačiau, matyt, vakarykščio renginio prie Seimo skaitlingumas taip pat mums yra signalas, kad tai yra pakankamai neskaitlingos visuomenės grupės nuomonė“, – dėstė Seimo pirmininkė.

Su protestuotojais antradienį buvo susitikę ir keli Seimo nariai: Petras Gražulis, Dainius Kepenis, Paulius Saudargas, Vilija Targamadzė ir kt.

Lietuvos šeimų sąjūdžiui organizuoti protestus prie Seimo leista visą savaitę. Kaip viena pagrindinių akcijos organizatorių nurodoma Vitolda Račkova, taip pat Raimondas Grinevičius.

Praėjusiais metais prie Seimo susirinkus 5 tūkst. dalyvių, pasisakančių prieš Galimybių pasą, kilo riaušės.

Naujienų agentūra ELTA pirmadienį paskelbė, kad Seimo kanceliarija, atsižvelgdama į birželio 20–28 dienomis prie Seimo rūmų ketinamas rengti protesto akcijas, ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių ir pateikė rekomendacijas, kad būtų užtikrinta netrikdoma Seimo veikla: į Seimo rūmus vienos dienos leidimai įeiti nebus išduodami, įeiti negalės ir asmenys pagal pateiktus lankytojų sąrašus. Tiesa, tai nėra taikoma viešosios informacijos rengėjams ir skleidėjams bei Seimo valdybos nustatyta tvarka organizuojamų renginių dalyviams.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni