Jaunasis atlikėjas R. Karbauskio remiamame festivalyje pasirodysiantiems muzikantams turi vieną pasiūlymą

Atlikėjas Mantas Meškerys kreipėsi į muzikantus, kurie ketina groti savaitgalį Naisiuose vyksiančiame festivalyje. 

Mantas Meškerys | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasak jo, festivalis, finansuojamas LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, yra skirtas politiko įvaizdžio gerinimui, tad garsių žmonių sutikimas jame dalyvauti kelia nuostabą. Viešojoje erdvėje paskelbus festivalyje dalyvausiančių žmonių sąrašą, kai kurie groti atsisakė. M. Meškerį papiktino kitų atlikėjų ir grupių, toliau ketinančių linksminti festivalio dalyvius, pozicija. 

„Nežinau, kas atsisakė dalyvauti, o kas – ne, bet jeigu kažkas atsisako, nors prieš tai buvo sutikęs, tarsi nežinotų, kur dalyvautų ir kodėl dalyvautų, tai reiškia tokie žmonės yra be stuburo ir negali elementariai pasakyti savo nuomonės“, – taip naujienų portalui delfi.lt grupės „The Roop“ vardu kalbėjo Lauras Lučiūnas

M. Meškerys itin kritiškai atsiliepė apie tokią L. Lučiūno poziciją. „<...> kai kieno vadyba pademonstravo savo „stuburą" ir „bestuburiams“ paaiškino, kaip neprofesionalu paskutinėmis dienomis keisti savo dalyvavimą koncerte. Ir tikrai nesvarbu, kas to koncerto bosas ir kokie jo tikslai – galėtų būti gi ir putinas. Svarbu išlikti profesionaliam“, – savo „Facebook“ paskyroje penktadienį ironizavo vaikinas. 

Pasak jo, į organizatorių programą anksčiau įtraukta grupė „Graži ir ta galinga“ priėmė sveikintiną sprendimą. „Jos suprato, kad gali visiškai nedalyvauti ir kaip baudą už tai sumokėti karbauskiui (mažąja raide pavardė rašoma specialiai, – jarmo.net) nemažai savo eurų. Arba sudalyvauti festivalyje atliekant meninį Trojos arklį ir iš pačio karbauskio pasiimti eurų bei juos paskirti asociacijai „Lygiai“, kuri šiaip jau yra viena kiečiausių už lygias teises kovojančių asociacijų Lietuvoje“, – tikino M. Meškerys. 

Pasak jo, kadangi „The Roop“ ir Donatas Montvydas pareiškė, kad Naisių festivalyje dalyvaus ne dėl to, kad palaikytų R.Karbauskį ar dėl didelio honoraro, o todėl, nes esą nori palaikyti LGBTQ+ bendruomenę ir megzti dialogą, jis pakvietė juos pasielgti taip, kaip nusprendė ir „Graži ir ta galinga“ grupė. 

„Visus karbauskio pinigus paaukoti kažkam, kas kovoja prieš karbauskio socialinį terorą mūsų šalyje, – pasiūlymą atlikėjams pateikė M. Meškerys.

„Juk jūs nepalaikote karbauskio idėjų. Juk jūs ten grosite vedami kilnių tikslų. Tad juk neturėtų būti sunku priimti ir tokį kilnų sprendimą, kuris turėtų daug daugiau realios ir apčiuopiamos naudos tiems, kuriuos jūs palaikote nei tiesiog padainavimas“, – įsitikinęs vaikinas, kuris pabrėžė, kad „geriausias variantas „tiesiog visai nedalyvauti ir palikti magnatą be jo baliaus muzikinės programos“.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni