Elonas Muskas sako, kad „Twitter“, sustabdęs garsaus psichologo profilį dėl transfobiško įrašo, esą „nuėjo per toli“

Kanadiečių psichologas Jordanas Petersonas nesutinka, kad jo „Twitter“ įrašas apie aktorių Elliotą Page buvo transfobiškas, nors jame pavartotas translyčio vaikino senasis vardas. Panašu, kad jam pritaria ir Elonas Muskas, mėginantis įsigyti šį socialinį tinklą.

Elonas Muskas | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/TheElonmusk


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Birželio mėnesį apie socialinio tinklo „Twitter“ įsigijimą paskelbęs verslininkas E. Muskas sureagavo į kilusias diskusijas dėl kontraversiškai vertinamo garsaus psichologo ir rašytojo J. Peterseno paskyros sustabdymo, kai šis birželio 22-ąją savo įraše apie E. Page vartojo jo senąją, o ne esamą vardą. Specialus translyčių asmenų vadinimas jų senais, lyties nebeatitinkančiais vardais vertinamas kaip transfobiškas elgesys.

Platformos vartotojų viešai pasmerktas įrašas „Twitter“ buvo paslėptas, o J. Peterseno profilis sustabdytas. „Twitter“, pasak pačio įrašo autoriaus, reikalauja pačio psichologo ištrinti įrašą, nes tik tokiu atveju vėl jam suteiks galimybę prieiti prie profilio. Psichologas pareiškė verčiau mirsiantis, nei įgyvendinsiantis jam keliamą sąlygą.

„Twitter“ neapykantos kurstymo politika draudžia vartotojams vartoti įžeidinėjimus, šmeižti, taip pat skelbti kitą turinį, kuriuo mėginama pažeminti kitus asmenis ar siekiama sukelti jiems priešiškumą išryškinant stereotipinius nusistatymus. Tai apima ir tyčinį translyčių asmenų tapatybės neigimą vadinant juos senais vardais, klaidingai įvardijant jų lytį.

Skelbiama, kad E.Muskas vis dar derasi dėl „Twitter“ įsigijimo už 44 milijardus dolerių, tačiau nuo tada, kai balandžio mėnesį buvo paskelbta apie sandorį, procesas įstrigo.

Kaip rašo LGBTQ+ teisių naujienų portalas „PinkNews“, E. Musko 18-metė dukra paskelbė esanti translytė ir pakeitusi savo vardą į Vivian Jenna Wilson, pareiškė nebenorinti būti siejama su savo prieštaringai vertinamu tėvu.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni