J. Bidenas žada: Rusijoje sulaikytos homoseksualios krepšininkės grąžinimas namo bus prioritetas

Rusijos valdžiai sulaikius JAV krepšininkę Brittney Griner už tariamą narkotikų kontrabandą, ketvirtadienį teisme ji pripažino savo kaltę.

B. Griner sulaikyta Rusijoje | „GettyImages“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį JAV prezidentas Joe Bidenas kalbėjosi su B. Griner žmona Cherelle Griner bei sakė, kad krepšinio žvaigždė buvo „neteisingai sulaikyta nepakenčiamomis aplinkybėmis“, ir pažadėjo, kad jos sugrąžinimas namo bus prioritetas, skelbia lrt.lt

Vasario 17-ąją Maskvos Šeremetjevo oro uoste sulaikyta moteris teigė, kad esą narkotinių medžiagų tyčia negabeno ir pažeisti įstatymo nesiekė.

Dukart olimpinio aukso laimėtoja ir moterų krepšinio lygos WNBA čempionė kaltinama dėl jos bagaže rasto kanapių aliejaus, kuris Rusijoje yra nelegalus. B. Griner teigė, kad daiktus krovėsi paskubomis, todėl taip ir nutiko.

Jungtinės Valstijos laikosi pozicijos, kad Rusija, sulaikydama krepšininkę, mėgina ją spausti dėl taikomų sankcijų po Rusijos pradėtos plataus invazijos į Ukrainą.

Sportininkė buvo sulaikyta likus kelioms dienoms iki kol Vakarai Rusijai dėl jos pradėto karo Ukrainoje įvedė griežtų sankcijų paketą, taip pat Ukrainai pradėjo tiekti karinę ginkluotę.

Vašingtonas skelbia, kad B. Griner sulaikymo atvejis perduotas Vašingtono specialiajam pasiuntiniui, atsakingam už įkaitų reikalus.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas pareiškė, kad JAV mėgina tiesiogiai kištis į bylą.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni