Nigerijoje 3 homoseksualūs vyrai nuteisti mirties bausme

Liepos pradžioje Islamo šariato teismas Nigerijoje paskelbė nuosprendį 3 homoseksualiems vyrams ir skyrė mirties bausmę užmėtant akmenimis.

Asociatyvi Emmanuel Ikwuegbu/unsplash.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, policijos komisaras Adamas Danas Kafi informavo, kad vyrai prieš šariato teismą stojo po jų suėmimo birželio 14-ąją Gvados kaime.

20-ties, 30-ties ir 70-ties metų vyrams teisme advokatai neatstovavo bei, kaip skelbia Nigerijos pareigūnai, jie prisipažino „padarę nusikaltimą“.

Gėjams mirties nuosprendis paskelbtas už tai, jog jie pažeidė Nigerijos Baučio valstijoje galiojantį įstatymą, kriminalizuojantį homoseksualią vyrų tapatybę.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas per 30 dienų nuo jo paskelbimo.

Baučio valstija Nigerijoje yra viena iš 12-kos šalies valstijų, besilaikančių islamistinės teisinės sistemos.

Nigerijoje dėl giliai įsišaknijusių homofobiškų visuomenės pažiūrų bei įstatymų LGBTQ+ asmenys patiria milžinišką nesaugumo jausmą. Remiantis 2019 metų „Pewׅ“ tyrimų centro apklausa, daugelis Nigerijos gyventojų, priklausančių LGBTQ+ bendruomenei, jaučiasi negalintys atsiskleisti, o net 9 iš 10 šalies piliečių yra įsitikinę, kad homoseksualumas neturėtų būti toleruojamas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni