I. Šimonytė įsitikinusi: jei būtų vyras, dalies priekaištų negirdėtų

Premjerė Ingrida Šimonytė įsitikinusi – jeigu būtų vyras, dalies priekaištų negirdėtų. 

Ingrida Šimonytė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pirmadienį „Žinių radijuje“ politikė tikino, kad Lietuvos visuomenėje jaučiamos seksistinės nuotaikos: iš moterų reikalaujama, kad jos gerai atrodytų, o tik po to kalbama apie jų einamas pareigas. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės labiau linkę kritikuoti ministrės pirmininkės aprangą, o ne Vyriausybės darbą.

„Žinių radijo“ laidoje „Labas, Milda“ I. Šimonytė buvo paklausta, ar sunku Lietuvoje būti premjere moterimi.

„Turbūt jeigu būčiau vyras, tai dalies priekaištų, kuriuos girdžiu, negirdėčiau“, – taip atsakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, Lietuvoje moterys vis dar vertinamos aptarinėjant išvaizdą, aprangą, o ne kompetenciją. „Kompetencija yra žemiau kažkokių kitų parametrų“, – apgailestavo politikė.

„Žmonės ne tik aprangą, išvaizdą ir kažkokius fizinius duomenis mielai aptarinėja, bet tiek daug tokių diskusijų apie mano kolegas vyrus anksčiau neteko pastebėti. Man tai tikrai asmeniškai nėra svarbu, aš į tai nelabai linkusi kreipti dėmesį. Neatsimenu, kad kažkas būtų vaikščiojęs su liniuote ir matavęs, ar teisingai kaklaraištis užeina ant diržo, ar marškiniai idealiai parinkti prie kažkokio kostiumo“, – sakė I. Šimonytė

Pasak jos, vyrams taikomi kitokie standartai nei moterims.

„Man atrodo, kad vis dar yra tam tikras kultūrinis dalykas, kad moteris pirmiausiai turi atrodyti, o tada jau būti. O vyras turi būti, o jau kaip atrodo, taip atrodo“, – dėstė premjerė.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni