Mes NeKitokie: „LGBTQ+ tėvai ir vaikai“

„Mes – NeKitokie” – visiškai naujas projektas, kuriuo siekiama padrąsinti kalbėti apie visuomenėje vyraujančias socialines problemas, kovoti už savo teises ir sudaryti lygias galimybes.

„Geras vardas“ vizualizacija


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Džiugu, kad šios iniciatyvos autoriai yra jaunoji Lietuvos karta. Ne paslaptis, kad ir šiam projektui vadovauja prieš 1,5 metų Kūrybinių pramogų industrijų studijų programą Socialinių mokslų kolegijoje baigusi Fausta Tavoraitė.

„Mes – NeKitokie“ iniciatyvos autorė ir projekto vadovė pasakoja, kad labai džiaugiasi galinti savo darbais prisidėti prie svarbių pokyčių, bei šiam tikslui suburti komandą, kuriai gali ne tik vadovauti, bet ir įkvėpti.

„Esu dėkinga, kad mano užsispyrimas, nuoširdus darbas ir Socialinių mokslų kolegijoje užmegztos pažintys nuvedė mane ten, kur esu dabar. Pagaliau jaučiuosi esanti savo vietoje“,– sako Fausta.

Aktyvi studentė jau 2-aisiais studijų metais nedvejodama įsitraukė į kūrybos ir pramogų verslo sektoriaus darbus vienoje iš Klaipėdos įmonių, kurioje visada siekė daugiau: atrasti save kaip asmenybę, sujungti savo vertybes su profesine veikla, įveikti keliamus profesinius iššūkius.

Šiandien Fausta su jos vadovaujama įmone VšĮ „Geras vardas“ ir komanda bei partneriais pristato labai svarbų ir aktualiomis visuomenei temomis kalbantį 6-ių laidų ciklą, kurį sudaro šios laidos:
  • „LGBTQ+ tėvai ir vaikai“;
  • „Gyvenimas vaikų globos namuose ir už jų ribų“;
  • „Aklųjų kasdienybė, kurioje "viskas gerai“;
  • „Autizmo spektras. Genijai tarp mūsų“;
  • „Kurčiųjų kasdienybė. Nesusikalbėjimo gestų kalba kaina“;
  • „Onkologinės ligos. Kova su vėžiu“.

Pirmoji laida LGBTQ+ tėvai ir vaikai pasirodys jau 27 d. 10:00 val. „Vakarų Ekspreso“ dienraštyje ir 20:00 val. „Kitokie Pasikalbėjimai“„YouTube“ kanale.

Laidos pašnekovai pasidalins savo istorijomis, patirtimi, atskleisiančiomis visuomenėje vyraujančias socialines problemas. Ką turi bendro Katalikų bažnyčia ir homofobijos etiketė? Kur nukeliauja Gražulio pinigai ir kaip tėvai bando „išgydyti“ savo LGBT vaikus?

Kodėl jaunuoliai vis drąsiau ryžtasi kalbėti apie savo tapatybę, nors visuomenėje vyraujančios nuotaikos yra itin bauginančios?

Visa tai pamatysite laidoje.
Naujesnė Senesni