Šri Lankos Prezidentas neprieštaraus homoseksualumo dekriminalizavimui

Šri Lankos Prezidentas pareiškė, kad jo Vyriausybė neprieštaraus įstatymo projektui dėl homoseksualumo dekriminalizavimo, tačiau pridūrė, kad prieš pakeičiant bet kokius projektus reikalinga, jog pokyčiai sulauktų pritarimo.

Ranilas Wickremesinghe | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/ranil.wickremesinghe.leader


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Sekmadienį, rugsėjo 11-ąją, Šri Lankos Prezidentas Ranilas Wickremesinghe, pradėjęs eiti pareigas nuo šių metų liepos mėnesio, pareiškė, kad Vyriausybė neprieštaraus parlamentaro Premnath C Dolawatte pateiktam įstatymo projektui, kuriuo siekiama dekriminalizuoti homoseksualumą.

Tos pačios lyties santykiai šiuo metu Šri Lankoje yra uždrausti, taip pat yra ir kitų diskriminacinio pobūdžio įstatymų, įskaitant teisės aktus, nukreiptus prieš translyčius asmenis.

Šri Lankos LGBTQ+ teisių aktyvistai ir jų palaikytojai paskelbė pareiškimą, kuriame sveikino planuojamus pokyčius.

Nepaisant pateikto įstatymo projekto, Šri Lankos LGBTQ+ bendruomenė suabejojo ​​Vyriausybės įsipareigojimu spręsti problemas, su kuriomis susiduria bendruomenė.

Tokia abejonė išreikšta po to, kai Šri Lankos Vyriausybei buvo mesti kaltinimai verčiant LGBTQ+ žmones atlikti „nekaltybės testus“ siekiant įrodyti homoseksualų elgesį. Remiantis organizacijos „Human Rights Watch“ ataskaita, nuo 2017-ųjų mažiausiai 7 žmonės buvo priversti atlikti „žiaurius, nežmoniškus ir žeminančius“ fizinius patikrinimus.
Naujesnė Senesni