JAV teniso žvaigždė mano, kad atsiskleidę LGBTQ+ sportininkai sulauktų palaikymo ATP turnyre

Atvirai apie savo tapatybę kalbančių LGBTQ+ žaidėjų profesionalių tenisininkų ATP turnyre trūkumas rodo, kad konkurenciniu lygiu dar reikia daug ką nuveikti kuriant priimtiną aplinką visiems žmonėms. Nors dėl priklausymo LGBTQ+ bendruomenei sportininkai patiria stigmatizaciją ir diskriminaciją, profesionalus JAV tenisininkas Tayloras Fritzas teigė, kad žaidėjai į tai reaguotų normaliai ir ATP tikrai priimtų rungtyniaujančius homoseksualius sportininkus.

Nuotraukos šaltinis: instagram.com/taylor_fritz


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kalbėdamas su leidiniu „Clay“, garsus amerikietis ir teniso žvaigždė sakė, kad nežino, ar šiuo metu tarp ATP turnyro tenisininkų yra neatskleidusių savo orientacijos žaidėjų, tačiau jis pabrėžė, kad atsiskleidę jie būtų priimti.

„Nesu tikras, ar tarp šimtuko yra homoseksualių žaidėjų, – sakė jis leidiniui. – Atsižvelgianti į statistiką, turėtų būti... Manau, tai keista, nes jaučiu, kad žaidėjai tikrai būtų priimti“.

„Aš ir mano draugai, kiti turnyro žaidėjai neturi jokių problemų, tai būtų visiškai normalu“, – akcentavo T. Fritzas.

Nuotraukos šaltinis: instagram.com/taylor_fritz

Liepos mėnesį ATP organizatoriai paskelbė bendradarbiausiantys su kitu projektu „You Can Play“ dėl LGBTQ+ įtraukties. Tikimasi paskatinti LGBTQ+ bendruomenę įsitraukti į teniso varžybas diegiant visuomenei žinias apie LGBTQ+ tapatybę.

25-erių metų žaidėjas pripažino, kad dėmesys, kurio atsiskleisdami žaidėjai gali sulaukti, greičiausiai turi įtakos jų sprendimui kol kas apie savo tapatybę nekalbėti.

„Negalėčiau pasakyti, kodėl (niekas „neišėjo iš spintos“), – svarstė jis. – Tai būtų didžiulė naujiena ir galbūt žaidėjai tiesiog nenori būti dėmesio centre. Galbūt jie nenori blaškytis, kad susišluotų visą dėmesį ir panašiai“.

Atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 65 turnyre žaidžiantys ATP žaidėjai iš 250 geriausiųjų, atskleidė, kad net 75 procentai apklaustųjų teigė girdėję homofobiškus komentarus dalyvaudami varžybose. Nepaisant to, 95 procentai dalyvių palaiko ATP veiksmus prieš homofobišką retoriką.

Apklausa taip pat parodė, kad žaidėjai jautė „stiprią atstūmimo baimę, izoliaciją nuo kitų ir vienatvę“, o šie jausmai susiję su priklausymu LGBTQ+ bendruomenei.

ATP generalinis direktorius Massimo Calvelli savo pareiškime teigė manantis, kad „didžiulė parama“ LGBTQ+ žmonėms padės toliau siekti lygybės.

„Mūsų LGBTQ+ tyrimas parodė didžiulį ATP žaidėjų pritarimą tvirtesniems žingsniams šioje temoje ir nustatė aiškias sritis, kuriose galime pasirodyti geriau“, – sakė jis.

Parengta pagal thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni