Raskevičius apie apkaltą Gražuliui: Seimo etikos sargai „snaudžia” ant Konstitucijos

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas kritikuoja Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, nusprendusią už kitą parlamentarą balsavusį Petrą Gražulį tik įspėti, jog taip elgtis negalima. „Seimo etikos sargai „snaudžia” ant Konstitucijos“, – antradienį pareiškė Tomas Vytautas Raskevičius.

Tomas Vytautas Raskevičius | Jono Petronio/ŽTOK nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusią savaitę paskelbta, kad Seimo narys P. Gražulis slapčia balsavo už kitą Seimo narį Liną Jonauską. Vaizdo medžiagoje matyti, kaip P. Gražulis balsavimo metu ištiesia ranką ant L. Jonausko darbastalio, o tuo metu pastarasis to nemato ir nusisukęs kalbasi su kolegomis.

„Abejonių nėra – Konstitucija tyliai verkia kamputyje, trypiama homofobo“, – teigė T. V. Raskevičius, nepagailėjęs kritikos šią medžiagą tyrusiems Seimo etikos sargams.

Pasak politiko, tai, jog už Konstitucijos sulaužymą P. Gražulis tebuvo įspėtas, yra „net ne impotencija“, o „piktybinis veikimas“.

„Šią vaizdo medžiagą pirmoji „tyrė“ Seimo Etikos ir procedūrų komisija, vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės. „Tyrimą“ vykdė daugiau nei tris mėnesius, tačiau tesugebėjo išstenėti, kad Petriukas elgėsi nesąžiningai ir rekomendavo jį „įspėti“ – kiekvienas Seimo narys privalo balsuoti asmeniškai. Sakyčiau, čia net ne impotencija, o piktybinis veikimas prieš mūsų Valstybės Konstituciją“, – antradienį savo feisbuko įraše komentavo „laisvietis“

T. V. Raskevičius pabrėžė, kad Konstitucinis Teismas yra konstatavęs, kad sąmoningas Seimo nario balsavimas už kitą Seimo narį plenarinio Seimo posėdžio metu prieštarauja Konstitucijai, tokiais veiksmais šiurkščiai pažeidžiama Konstitucija ir sulaužoma Seimo nario priesaika. Anot Žmogaus teisių komiteto pirmininko, tokiu atveju Seimo nariui yra pradedama apkalta.

„Apkaltą pagal Seimo Statutą inicijuoja arba Seimo Etikos ir procedūrų komisija, arba 36 Seimo nariai.

Šį rytą raštu kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, reikalaudamas pradėti Seimo nario Petro Gražulio apkaltos procesą. Jei Seimo etikos sargai ir toliau apsimetinės, kad ne jų darbas yra saugoti mūsų Konstituciją nuo Gražulio išsidirbinėjimų, inicijuosiu Seimo narių parašų rinkimą dėl apkaltos“, – pareiškė T. V. Raskevičius.

Naujesnė Senesni