Mindaugas Puidokas paskelbė karą LGBTQ+ vėliavai, kabančiai ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos

Seimo narys Mindaugas Puidokas teigia, kad LGBTQ+ vėliavos iškėlimas Vilniuje ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos prieštarauja įstatymams.

Aušrinės Armonaitės feisbuko nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anot politiko, vaivorykštės vėliavos pakabinimas yra perteklinis, nes LGBTQ+ spalvos nesiejamos su jokiais Lietuvos valstybės simboliais. 

„Kokią turi teisę ši ministerija nuolat laikyti iškabinusi minėtas vėliavas?“ – klausiama ketvirtadienį M. Puidoko išplatintame pranešime. 

Seimo narys taip pat piktinasi, kad ant ministerijos pastato šiuo metu taip pat kabo ir Ukrainos vėliava. 

„Šiuo atveju, yra iškeltos net dvi nevalstybinės vėliavos, kurių teisėto buvimo neapibrėžia jokie mūsų įstatymai. Net Ukrainos vėliavos nuolatinis pakabinimas prie Lietuvos valdžios įstaigų neatitinka šio įstatymo (įstatymo dėl Lietuvos valstybinės vėliavos, – jarmo.net past.) nuostatų. Vadinasi, įstatymą dėl kitų valstybių vėliavų iškėlimo reikia koreguoti, nes kitu atveju, jis yra nuolat pažeidžiamas, ir taip Lietuvos valdžia rodo netinkamą teisinei valstybei pavyzdį savo šalies piliečiams“, – teigė M. Puidokas. 

Mindaugas Puidokas | O.Posaškovos/lrs.lt nuotr.

Vaivorykštės vėliava simbolizuoja palaikymą LGBTQ+ bendruomenei. Praėjusių metų gegužės 17-ąją ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė feisbuke pasidalijo nuotrauka, kurioje įamžinta LGBTQ+ vėliava, kabanti antt ministerijos pastato, ir rašė: „Darbų centrifūgoje nepamirškime Tarptautinės dienos prieš homofobiją ir transfobiją, kad visi piliečiai nusipelnė lygybės ir laisvės. Ir susitelkime aplink pokyčius, kurie netobuli, bet veda mus pirmyn link visiškai lygiateisės vakarų visuomenės“. 

Aušrinės Armonaitės feisbuko nuotr.

Dėl LGBTQ vėliavos iškėlimo Ekonomikos ir inovacijų ministerija dar 2022 m. birželį buvo gavusi kreipimąsi iš policijos komisariato, primena M. Puidokas. „Tuo metu ministrė Aušrinė Armonaitė argumentavo ,,Baltic Pride” renginiais, ir policija buvo nustačiusi, kad vaivorykštės vėliavos nuimtos, tačiau jau ne pirmas mėnuo vėliavos ir vėl yra nuolat iškeltos“, – šią savaitę piktinosi politikas. 

Anot jo, įstatymas dėl valstybės vėliavos toliau pažeidinėjamas.

Praėjusiais metais Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, komentuodama situaciją dėl pareigūnų tyrimo, teigė, kad policija gavo nepatenkintos pilietės skundą.

„Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatyme yra numatyta, kad jei tai yra tarptautinės institucijos vėliava, tai ji gali kabėti. Jeigu yra pareiškimas, policija reaguoja, tikslinasi aplinkybes. Šiuo atveju tiesiog atlieka informacijos patikslinimą ir bus priimtas sprendimas, ar yra čia pažeidimas, ar ne ir bus atsakyta pareiškėjai į jos skundą. Policija atlieka informacijos patikslinimą dėl pareiškimo“, – lrt.lt cituoja J. Samorokovskają.

A. Armonaitė tąkart stebėjosi, kodėl policija reikalauja ministerijos pasiaiškinti dėl ant pastato kabančios LGBTQ+ vėliavos.

„Suprantu, kad policija šiuo metu neturi daugiau darbo, tik rašyti tokio pobūdžio raštus į ministerijas. Mes tikrai atsakysime. Pavyzdžiui, kad čia yra Ekonomikos ir Inovacijų ministerija, o ne Valstybinis plano komitetas. Taip pat, kad čia Europos Sąjunga, o ne Sovietų Sąjunga“, – praėjusiais metais savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Armonaitė.
Naujesnė Senesni