Tęsiamas tyrimas dėl Kenijos aktyvisto nužudymo: tarp įtariamųjų – pastoriaus sūnus

Policija suėmė penkis asmenis, siejamus su Kenijos LGBTQ+ aktyvisto Edwino Chilobos nužudymu. Vienas jų – ilgametis nužudytojo draugas Jacktonas Odhiambo, kuris yra pagrindinis įtariamasis.
 
Edwinas Chiloba | Nuotraukos šaltinis: „Twitter“


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kenijos policijos pareigūnai kol kas viešai neatskleidžia žmogžudystės motyvo, nors viešojoje erdvėje manoma, kad vaikinas nužudytas dėl to, nes priklausė LGBTQ+ bendruomenei.

Teigiama, kad pagrindinio įtariamojo J. Odhiambo tėvas yra pastorius. Jo kaimynai sako, kad J. Odhiambo buvo sukūręs gero būdo pastoriaus sūnaus įvaizdį. 

„Vienintelis dalykas, kurį galime jums pasakyti, yra tai, kad J. Odhiambo tėvas yra bažnyčios vadovas ir pirmininkas Hurumos dvare. Nesitikėjome, kad jo sūnus bus apkaltintas dalyvavimu nusikaltime“, – leidiniui „Nation“ sakė vietos gyventojas.

Jis teigė, kad pareigūnai apsilankė J. Odhiambo tėvų namuose ir atliko kratą siekdami surasti daugiau įrodymų byloje.

„Mes manėme, kad J. Odhiambo yra santūrus ir pagarbus žmogus. Jo siejimas su Eldoreto universiteto studento nužudymu sukrėtė visus“, - sakė kitas pagrindinio įtariamojo kaimynas.

Vyriausiasis patologas Johansenas Oduoras teigė, kad šiais metais sausio 4-ąją negyvas rastas E. Chilobo mirė nuo uždusimo. Jo kūnas aptiktas išmestas pakelėje netoli Eldoreto miesto Kenijoje. 

Studentas buvo rastas metalinėje dėžėje, jis mirė nuo asfiksijos, „sukeltos uždusimo“, tikino J. Oduoras.

Patologas pridūrė, kad auka kitų sužalojimų nepatyrė, o žiniasklaidoje pasirodę teiginiai, kad esą nužudytajam buvo išluptos akys, nėra teisingi.

Nužudytasis LGBTQ+ aktyvistas 2019 metais, tuo metu būdamas 20-ties, persikėlė iš Nairobio į Eldoretą studijuoti mados ir ėmė garsėti dizaino srityje. E. Chilobos mirtis sukėlė liūdesio bangą visame pasaulyje – žmonės socialiniuose tinkluose pagerbė velionį aktyvistą ir studentą.

„Negalime tylėti, kol LGBTQIA žmonės Kenijoje žudomi vien dėl to, kad jie egzistuoja“, – rašė feminizmo judėjimo šalininkė, žmogaus teisių aktyvistė Njeri Wa Migwi.


Jungtinių Valstijų valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as sakė , kad smurtui „nėra vietos“ laisvose ir atvirose visuomenėse. JAV pasiūlė pagalbą tiriant su E. Chilobos nužudymu susijusias aplinkybes.

„Raginame ir tikimės, kad Kenija atliks išsamų ir skaidrų mirties tyrimą. Ir, žinoma, jei galime kuo nors padėti, esame pasirengę tai padaryti“, – sakė N. Price.

Parengta pagal thepinknews.com ir the-star.co.ke informaciją




Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni