Mokslininkų bus klausiama, kaip civilinė sąjunga paveiks teisinę sistemą ir socialinę aplinką

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) nusprendė inicijuoti Civilinės sąjungos įstatymo projekto ekspertinį vertinimą. 

Asociatyvi „Soho club“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prašymas atlikti vertinimą perduotas Vilniaus universitetui, Mykolo Romerio universitetui, Vytauto Didžiojo universitetui ir Socialinių mokslų centro Teisės institutui, trečiadienį paskelbė naujienų agentūra „Elta“.

Mokslininkų bus teiraujamasi, kaip siūlomas teisinis civilinės sąjungos reguliavimas paveiks socialinę aplinką ir teisinę sistemą ir.

„Klausimai suformuluoti tokie:

Kaip siūlomas teisinis reguliavimas paveiks teisinę sistemą ir socialinę aplinką?

Kokias grėsmes siūlomas teisinis reguliavimas gali sukelti, jei siūlomu reguliavimu nepatenkinti asmenys kreiptųsi į tarptautinius teismus (Europos Žmogaus Teisių Teismą)?

Klausimai išsiųsti trims universitetams ir vienam mokslų centrui, kurie vertinimą galės pateikti per 10 darbo dienų“, – trečiadienį feisbuke informavo Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

„Tai kaip nesusituokusių, bet kartu gyvenimą kuriančių porų apsauga „paveiks teisinę sistemą ir socialinę aplinką“? Na, manau, kad gerai paveiks. Tai tiek“, – pridūrė politikas.

Už tai, kad įvyktų Civilinės sąjungos įstatymo projekto ekspertinio vertinimas, trečiadienį vykusiame Seimo TTK posėdyje balsavo 8 komiteto nariai.

Anksčiau prašymą inicijuoti teisinį vertinimą buvo pateikusi Agnė Širinskienė, bet tąkart TKK jo netenkino. Valdantieji pareiškė, kad taip mėginama vilkinti įstatymo svarstymą. Tačiau Lietuvos regionų frakcijai priklausanti politikė galiausiai triumfavo – Seimo etikos sargai konstatavo, kad TKK, atsisakydamas inicijuoti Civilinės sąjungos įstatymo ekspertinį vertinimą, pažeidė Seimo statutą.
Naujesnė Senesni