Ukrainos ambasadorė JAV dėkojo LGBTQ+ kariams, besikaunantiems prieš Rusiją

Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova pasisakė palaikanti LGBTQ+ bendruomenės teises. Taip ji pareiškė sausio 26-ąją vykusiame renginyje, kuriame buvo kalbama apie LGBTQ+ ukrainiečius, kovojančius mūšio lauke.

Oksana Markarova | Nuotraukos šaltinis: dossier.akcenty.com.ua


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„LGBTQ+ bendruomenė yra neatsiejama nuo mūsų visuomenės, nesvarbu, ar ji yra čia, ar Ukrainoje. Kuo greičiau sustabdysime bet kokią diskriminaciją, tuo greičiau laimėsime ne tik mūšio lauke Ukrainoje, bet ir pelnysime pasaulio pagarbą“, – sakė ji.

O. Markarova tokią kalbą sakė per nuotraukų parodos atidarymą. Šioje parodoje buvo parodytos LGBTQ+ Ukrainos karių, besikaunančių prieš okupantus, fotografijos.

„Noriu jiems visiems padėkoti už tarnybą šaliai“, – sakė O. Markarova.

O. Markarova yra pirmoji Ukrainos ambasadorė JAV, pasisakiusi už LGBTQ+ teises.

„Mes kovojame už savo teisę gyventi taip, kaip norime. Mes kovojame už savo demokratiją. Mes kovojame už teisę pasirinkti, ar tai būtų susiję su Vyriausybe, ar tai būtų susiję su tuo, ką mylime, kuo tikime, kas mums svarbu, – sakė ji. – Štai kuo Ukraina skiriasi nuo mus puolančios Rusijos: mes laisvi, demokratiški ir norime gyventi taip, kaip norime. Štai kodėl mes niekada nepasiduosime“.

Jarmo.net primena, kad Prezidentas Volodymyras Zelenskis 2021 metais Baltuosiuose rūmuose susitikęs su prezidentu Joe Bidenu pažadėjo Ukrainoje toliau kovoti su diskriminacija dėl seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės.

V. Zelenskis praėjusių metų vasarą pareiškė, kad palaiko civilinės partnerystės įstatymą, pagal kurį sąjungas galėtų sudaryti ir tos pačios lyties asmenų poros.

Be to, Ukrainos įstatymų leidėjai gruodžio 15-ąją vienbalsiai patvirtino Žiniasklaidos reguliavimo įstatymo projektą, kuriuo draudžiama kurstyti neapykantą seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės pagrindu.

Parengta pagal washingtonblade.com
Naujesnė Senesni