Popiežius: būti homoseksualiu nėra nusikaltimas

Popiežius Pranciškus kritikuoja įstatymus, kriminalizuojančius homoseksualumą, ir teigia, kad Dievas myli visus savo vaikus tokius, kokie jie yra. Pontifikas paragino visus katalikų vyskupus priimti LGBTQ+ asmenis į bažnyčią.

Popiežius Pranciškus | Ashwin Vaswani/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Būti homoseksualiu nėra nusikaltimas,  Tai nėra nusikaltimas. Taip, bet tai nuodėmė. Gerai, bet atskirkime nuodėmę nuo nusikaltimo“, – sausio 24-ąją interviu „The Associated Press“ sakė Popiežius Pranciškus. Tiesa, vėliau komentuodamas šį pasisakymą, popiežius patikslino, kad turėjo galvoje oficialių Katalikų bažnyčios mokymą, pagal kurį kiekvienas nesantuokinis lytinis aktas laikomas nuodėme. 

Jis pripažino, kad dalyje pasaulio valstybių katalikų vyskupai pasisako už įstatymus, kriminalizuojančius homoseksualumą. Anot jo, taip yra diskriminuojama LGBTQ+ bendruomenė. Pasak pontifiko, vyskupams reikėtų pakeisti savo požiūrį ir pripažinti, kad kiekvienas žmogus turi teisę į orumą.

„Šie vyskupai turi išgyventi atsivertimo procesą“, – sakė jis ir pridūrė, kad jie turėtų būti tokie „švelnūs, kaip Dievas yra kiekvienam iš mūsų“.

Remiantis organizacijos „The Human Dignity Trust“ duomenimis, maždaug 67 pasaulio šalys numato baudžiamąją atsakomybę už tos pačios lyties asmenų seksualinius veiksmus abipusiu sutikimu.

Jungtinės Tautos (JT) ne kartą ragino panaikinti homoseksualumą tiesiogiai kriminalizuojančius įstatymus. JT įsitikinusios, kad tokie įstatymai pažeidžia asmenų teisę į privatumą ir apsaugą nuo diskriminacijos, taip pat homoseksualumą kriminalizuojančios šalys pagal tarptautinę teisę nepaiso valstybių įsipareigojimų ginti visų žmonių teises nepaisant jų seksualinės orientacijos arba lytinės tapatybės.

Popiežius Pranciškus taip pat įsitikinęs, kad šie įstatymai kertasi su pamatinėmis krikščioniškomis vertybėmis. Anot jo, bažnyčia turi daryti viską, kad tokie įstatymai būtų panaikinti.

„Mes visi esame Dievo vaikai ir Dievas myli mus tokius, kokie esame“, – sakė Pranciškus
Naujesnė Senesni