Į LGBT paradą Anykščiuose ryžtingiausiai eitų socialdemokratas

Vasario 22-ąją visi penki kandidatai į Anykščių rajono merus diskutavo Anykščių kultūros centre. Diskusiją moderavo LRT televizijos žurnalistė Indrė Makaraitytė.

2022-ųjų eitynės Vilniuje | „Soho club“ nuotr.


Vidmantas Šmigelskas, anyksta.lt

info@anyksta.lt

Kandidatai prisistatė, atsakinėjo į moderatorės ir auditorijos klausimus. Kiekvienas iš penkių kandidatų sulaukė I. Makaraitytės „blic“ klausimo ir beveik visi į juos atsakinėdami vargo. Dabartinis Anykščių rajono savivaldybės meras, TS-LKD kandidatas į merus Sigutis Obelevičius ilgai svarstė, kaip atsakyti į klausimą, kokius du kriterijus privalo atitikti kandidatai į merus. Galų gale buvo „išvargtas“ atsakymas, kad meras privalo būti pilnametis ir gyventi tos savivaldybės teritorijoje, kuriai pretenduoja vadovauti.

Liberalų kandidatas Mindaugas Sargūnas neatsakė į klausimą, koks PVM tarifas taikomas vaistams. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Kęstutis Tubis Lietuvos deleguotą Eurokomisarą Virgilijų Sinkevičių įvardijo tik sulaukęs salės pagalbos.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatė Sonata Veršelienė į klausimą, kas yra Lenkijos prezidentas, kažkodėl Dudos pavardę paminėjo, tarytum drovėdamasi.

Tik socialdemokratų kandidatas Dainius Žiogelis išgirdęs klausimą, kokia Lietuvos valstybinė religija, atsakė ryžtingai: „Tokios nėra.“

„Anykščiuose vyksta du renginiai: LGBT paradas ir Didysis Šeimos gynymo maršas. Kuriame dalyvautumėte?“, – klausimą išgirdo kandidatai į Anykščių rajono merus.

D. Žiogelis atsakė: „Žinokit, LGBT parade. Kitas renginys tikrai visai nepriimtinas“

S. Veršelienė aiškino: „Pritarčiau gerbiamam Dainiui, bet paraduose nedalyvaučiau“

K. Tubis kalbėjo ilgiausiai. Jis dėstė: „Valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra už šeimą, tautą ir tėvynę. Šeima yra visuomenės ląstelė. Jeigu vaikas turi tėvą, mamą, jis turi senelį, močiutę. Jis turi prosenelį, turi kiemą, tėvynę ir atmintį turi. Jeigu šito nebus, mes ir Lietuvos neturėsime.“ I. Makaraitytės perklaustas, jis nurodė, kad rinktųsi Šeimų maršą. „LGBT taip pat turi savo interesus ir gyvenimo būdą, bet negalima reklamuotis kitų sąskaita“, – kalbėjo politikas.

M. Sargūnas atsakė trumpai: „Parade, kad Kęstučio nesusitikčiau…“

S. Obelevičius tikino, kad jam Šeimų maršas yra nepriimtinas, jis jau verčiau rinktųsi LGBT paradą.

„Aš jau tada geriau iš šono stebėčiau LGBT paradą, bent jau būtų saugiau“, – poziciją išsakė dabartinis rajono meras.
Naujesnė Senesni