Olivija Anašinskaitė. Karo istorijos ir prievartaujamos moterys

Sakyti, kad suprantu išprievartautą ir niekintą moterį negali niekas, kas to nepatyrė.

Asociatyvi Noah Eleazar/unsplash.com nuotr.


Olivija Anašinskaitė

facebook.com/olivijaanaskinaite

Garsiai nepasakojamų istorijų begalės. Iki galo nei viena išniekinta mergina ar moteris nepapasakos visko.

Niekada nepamiršiu fakto. Iki savo gyvenimo galo. Karas Ukrainoje tai ne tik griaunami miestai ir žudomi žmonės. Tai prievartaujamos, psichologiškai žlugdomos, pažeminamos begalės moterų. Tai daro rusų kariai. Ir tai yra realybė. To pamiršti ir atleisti negalima.

Aš negaliu užmerkti akių ir sustoti organizuoti paramos kelią tiesiai Ukrainos kariams į rankas bei ligoninėms. Sustosiu, kai baigsis karas, kai žlugs visi žmogžudžių ir prievartautojų krašto ketinimai pasisavinti Ukrainos teritorijas.

Asociatyvi Noah Eleazar/unsplash.com nuotr.

Vakaro pokalbis, apie moterį karę, kuri gynė savo šalį. Paimta į nelaisvę, praradus viltį apskritai išgyventi. Ją išmainė į rusų karį belaisvį, pakliuvusį į ukrainiečių rankas.

Greičiausiai ji niekada garsiai neprabils, ką tiksliai jai darė. Skaičiaus nepasakys, nes netekus sąmonės to daryti neįmanoma. Kol moteris su sąmone prievartaujama, ji tik meldžia niekinimo pabaigos. Ji nekalba, kaip ją vadino, kad ją mušė. Kad plūdo krauju nuo išdraskytų organų. Kad jos nugarą pjaustė peiliu, įamžinant Z raidę.

Išniekintų moterų skaičių tikslių nebus.

Kuri moteris išdrįs pasakyti, kas su ja buvo daroma ir ką ji ištvėrė? Nei viena. Moterys nenori prisiminimuose tai išgyventi dar kartą. Jos šios temos neliečia. Kitos ir negali prabilti, nes mirė prievartavimo metu arba buvo žiauriai nužudytos, pakartos.

Dažnai neužmiegu dėl prievartaujamų moterų. Dalis kreipiasi į psichologus, rengiami projektai joms atsistot ant kojų.

Bet prisiminimai jų nepaliks niekada. Gėdos jausmas prabilti. Velniai griebtų, čia ta situacija, kai ištiesų auka gėdinasi pasakyti, jog ji yra prievartavimo auka. Taip neturėtų būti.

Kad ir kiek metų praeitų, už karo aukas, už sunaikintus miestus, už išniekintas moteris teroristiniam kraštui, niekas neatleis.

Ten ne šalis, ten ne valstybė. Ten teroristų, niekintojų, žmogžudžių kraštas.
 
Kai perkate prievartautojų ir teroristų krašte pagamintas prekes, kai tokias prekes vežate į Europą, kai neuždarote savo verslų tame sušiktame krašte, Jūs remiate žudymus, miestų griovimus ir suteikiate galimybę gyvulius siusti į Ukrainos teritoriją ne tik žudyti ir griauti, bet ir prievartauti moteris.

Remti nusikaltėlius = būti nusikaltėliu.

Galvokite prieš pirkdami prekes. Galvokite prieš rinkdami asmenis į valdžios organus.

Mūsų Valstybė turi išsivalyti nuo nusikaltėlių valdžioje, kad rinkoje neliktų nieko, kas susiję su žmogžudžiais ir prievartautojais.

Jei perki daiktą made in russia – prievartauji ir žudai taip pat!

Apskritai pasaulio žemėlapyje turėtų likti amžiams pavadinimas ne rusija, o teroristai.

Asociatyvi Noah Eleazar/unsplash.com nuotr.

Saugus prieglobstis LT“ savanoriai, kol bus karas, nesustos padėti. Už tai, kad greičiau ateitų karo pabaiga!
 
Padėkit mums padėti:
Swedbank
LABDAROS IR PARAMOS FONDAS SAFEHAVEN LT
LT347300010171501943
Dalintis postu tiesiog reikia.
Nuotrauka iš protesto Estijoje. ©UKRINFORM
Naujesnė Senesni