Ilgametis Edvino Chilobos draugas neigia nužudęs Kenijos LGBTQ+ aktyvistą

Policija praneša, kad 24-erių metų pastoriaus sūnus Jacktone Odhiambo trečiadienį buvo oficialiai apkaltintas dėl Kenijos LGBTQ+ aktyvisto Edvino Chilobos nužudymo. Kaltinamasis su jam pareikštais įtarimais nesutinka.

LGBTQ+ aktyvistas Edvinas Chiloba | Nuotraukos šaltinis: „Facebook“


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia „TimesLIVE“, pareigūnai mano, kad J. Odhiambo palaikė ryšius su 25-erių metų E. Chiloba, kai šis buvo nužudytas.

Kenijos policija pranešė, kad E. Chilobos kūnas buvo rastas 2023 m. sausio 4 d. metalinėje dėžėje šalikelėje Kenijos Uasin Gishu apygardos Hurlingamo kaime. Motociklo vairuotojas pareigūnams pranešė matęs automobilį be valstybinių numerių, iš kurio ši dėžė ir buvo išmesta.

Leidinys „Nation“ skelbia, kad E. Chiloba mirė nuo uždusimo, kai buvo pasmaugtas.

E. Chiloba buvo palaidotas sausio 17 dieną savo tėvų gyvenamajame kaime Sergoite.

„Mūsų vaikas buvo nužudytas. Mes norime tik teisingumo ir nieko daugiau. Tegul jo siela ilsisi ramybėje“, – sakė nužudytojo pusseserė Gaudensia Tanui.

Teismas praėjusią savaitę nurodė pagrindiniam įtariamajam J. Odhiambo atlikti psichikos vertinimą. Kiti 4 įtariamieji, anksčiau sieti su nužudymu, buvo paleisti nesurinkus jų kaltės įrodymų.

Sausio pradžioje Eldoreto mieste, kuriame gyvena kaltinamojo J. Odhiamb tėvai, policija rado keletą daiktų, kurie, kaip teigiama, priklausė E. Chilobai.

Jarmo.net primena, kad E. Chiloba išgarsėjo kaip LGBTQ+ aktyvistas, nuolat pasisakęs apie Kenijos LGBTQ+ bendruomenei taikomus diskriminacinius įstatymus. Pagal Didžiosios Britanijos kolonijinių laikų įstatymus, vyrams Kenijoje draudžiama užsiimti seksu. Asmenims, pripažintiems kaltais, už tai gresia iki 14 metų nelaisvės.

LGBTQ+ aktyvisto žmogžudystė sukaustė viso pasaulio dėmesio, o JAV Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as paragino Kenijos valdžios institucijas nuodugniai ištirti žiaurų nusikaltimą.

„Raginame ir tikimės, kad Kenijos pareigūnai atliks išsamų ir skaidrų jo mirties tyrimą“, – per spaudos konferenciją leidiniui „The Washington Blade“ sakė N. Price'as.

„Ir, žinoma, jei galime kuo nors padėti, esame pasiruošę tai padaryti“, – pridūrė jis.

Parengta pagal allafrica.comnation.africa ir thepinknews.com informaciją


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni