Ispanijos parlamentarai priėmė įstatymą, reikšmingą translyčiams asmenims

Ispanijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį galutinai pritarė projektui, kuris leis 16-kos ir daugiau metų sulaukusiems asmenims patiems apsispręsti dėl savo lyties žymens dokumentuose. Lyties pakeitimo teisinei procedūrai nebebus reikalaujama atlikti medicininių intervencijų, praneša washingtonblade.com

Asociatyvi Norbu Gyachung/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Deutsche Welle“ skelbia, kad už šį įstatymą balsavo 191 Ispanijos parlamentaras, 60 jam nepritarė, o dar 91 – susilaikė.

„Šis įstatymas pripažįsta translyčių žmonių teisę apsispręsti dėl savo lytinės tapatybės, juo depatologizuojami translyčiai žmonės, – prieš balsavimą kalbėjo Ispanijos lygybės ministrė Irene Moreno. – Translyčiai nėra sergantys žmonės, jie yra tik žmonės“.

Ispanijoje translyčiai asmenys anksčiau turėdavo įrodyti, kad medikai jiems diagnozavo lyties disforiją. Taip pat buvo privalu įrodyti ir tai, kad šie asmenys mažiausiai dvejus metus buvo gydomi hormonais. Tik po to jie galėdavo teisėtai asmens dokumentuose pakeisti lyties žymenį.

„Deutsche Welle“ praneša, kad įstatymo projektu taip pat uždraudžiamos vadinamosios konversijos terapijos, be kita ko, įstatymas apima nuostatas, skirtas kovai su diskriminacija dėl lytinės tapatybės užimtumo, švietimo ir nekilnojamojo turto srityse.
Naujesnė Senesni