JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas: „Neatsižaviu Lietuvoje LGBT vaikų mamas suvienijusia Rasa Račiene“

JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas įsitikinęs – LGBTQ+ teisių situaciją Lietuvoje gerėja. Jis nepraleido progos pagirti ir LGBTQ+ tėvų, ginančių savo vaikų teises Lietuvoje.

Robertas S. Gilchristas | LGL/A. Didžgalvio nuotr. 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jis teigė, kad visada pabrėžia, jog stengiasi „būti geriausiu ambasadoriumi“, kokiu tik gali, ir atlikti darbą profesionaliai.

„O tai, jog esu homoseksualus, tam visiškai nekliudo. Tik praverčia, kai kalbu apie žmogaus teises – LGBT narių nereikia vengti ar kaip nors ignoruoti. Juk jie – jūsų broliai, seserys, draugai, kaimynai, kolegos, kartais – jūsų vaikai. Man regis, Lietuvoje situacija labai gerėja. Ir tol, kol matysiu, kad mano balsas čia gali kažką pakeisti, aš kalbėsiu garsiai“, – žurnalui „Moteris“ kalbėjo R. S. Gilchristas.

Iš Floridos kilęs JAV ambasadorius žurnalistei Daliai Musteikytei teigė, jog apie tai, kad yra gėjus, atvirai prakalbo tuomet, kai JAV Valstybės departamentas į darbą pradėjo priimti ir LGBTQ+ žmones.

„Kas kitas, jei ne aš? Taigi, tapau LGBT priklausančių užsienio reikalų sferos darbuotojų grupės prezidentu ir stengiausi, kad ledai kuo greičiau pajudėtų – mums neliktų trukdžių siekiant karjeros. Susitikau su valstybės sekretoriumi Colinu Powellu, išvardijau, ko bendruomenė siekia – norėjome, kad diplomatai galėtų į užsienio šalis vežtis tos pačios lyties savo partnerius. Jis palaikė šį LGBT žmonių siekį, kaip ir vėliau valstybės sekretore tapusi Hillary Clinton. Jiems pritarus, o ypač – prezidentu tapus Barackui Obamai, pasiekėme istorinę pergalę, kad gėjų ir lesbiečių poros diplomatinėje tarnyboje turėtų tokias pačias teises, kaip ir heteroseksualios“, – pasakojo JAV ambasadorius Lietuvoje.

Tiesa, paklaustas, ar pripažinti savo seksualinę orientaciją valstybės sekretoriui buvo lengviau nei tėvams, R. S. Gilchristas atskleidė išties dėl to nerimavęs.

„Savo mylinčiai mamai tiesą pasakiau tada, kai dar dirbau Venesueloje. Iš pradžių ji nusiminė. Bet kai po kelių mėnesių grįžau namo, ji jau buvo susisiekusi su pažįstamais, kurių vaikai – taip pat homoseksualūs, pakalbėjusi su LGBT priklausančiais žmonėmis. Mama mane labai palaikė. Tai buvo nepaprastai svarbu. Užtat dabar neatsižaviu Lietuvoje LGBT vaikų mamas suvienijusia Rasa Račiene – tėvams svarbu žinoti, kad jie nėra vieni, kad ir su jais pačiais, ir su jų vaikais išties viskas yra gerai“, – teigė  R. S. Gilchristas.
Naujesnė Senesni