Indijos Vyriausybė nepritaria tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimui

Indijos Vyriausybė nepritaria tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimui, teigiama sekmadienį Aukščiausiajam Teismui pateiktame Vyriausybės atsiliepime, raginančiame teismą atmesti LGBTQ+ porų pateiktus ieškinius.

Asociatyvi Mercedes Mehling/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Teisės ministerijos atstovų teigimu, nors Indijos visuomenėje gali formuotis įvairios santykių formos, teisinis santuokos pripažinimas yra skirtas heteroseksualiems santykiams ir valstybė turi teisėtą interesą tai išlaikyti. Taip teigiama neviešame dokumente, kurį gavo „Reuters“.

„Partnerių gyvenimas kartu ir tos pačios lyties asmenų seksualiniai santykiai neprilygsta Indijos šeimos vieneto sampratai – vyrui, žmonai ir vaikams“, – teigė Indijos Teisės ministerijos atstovai.

Teismas negali reikalauti, kad Vyriausybė „pakeistų visą šalies įstatymų leidybos politiką, giliai susietą su religinėmis ir visuomeninėmis normomis“, dėstoma atsiliepime į ieškinį.

„Kaip peticijos pateikėjai sulaukėme didelio visuomenės palaikymo ir man neatrodo, kad dauguma indų jaučiasi žeidžiami minties, kad kai kurios mylinčios šeimos gaus tokias pat juridines teises“, – teigė vienas iš bylos dalyvių, verslininkas Uday Raj Anand.

2018 metais priimtu istoriniu nuosprendžiu Indijos Aukščiausiasis Teismas dekriminalizavo homoseksualumą panaikindamas kolonijinių laikų eros draudimą, nukreiptą prieš tos pačios lyties porų santykius. Pastaraisiais mėnesiais buvo pateikta mažiausiai 15 ieškinių, kuriais prašoma teismo pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas

LGBTQ+ aktyvistai teigia, kad nors 2018 m. nuosprendis patvirtino tos pačios lyties porų konstitucines teises, neteisinga, kad vis dar trūksta teisinio reguliavimo sudaryti santuokas, nors tai yra pagrindinė teisė, kuria susituokdamos naudojasi heteroseksualios poros.
Naujesnė Senesni