JT ekspertai smerkia Ugandoje priimtą anti-LGBTQ+ įstatymą

Mirties bausmė už homoseksualumą – tai šiurkštus žmogaus teisių pažeidimas, trečiadienį pareiškė nepriklausomi Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybos paskirti ekspertai, ragindami Ugandos prezidentą vetuoti šį mėnesį šalies parlamento patvirtintą įstatymą, pagal kurį kriminalizuojami asmenys, skiriami seksualinės orientacijos pagrindu.

Asociatyvi Bernd Dittrich/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Mirties bausmės numatymas remiantis tokiais teisės aktais yra savavališkas nužudymas ir laikomas Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto 6 straipsnio pažeidimu“, – sakė ekspertai ir pažymėjo, kad Ugandos politikai pastaraisiais metais buvo apie tai informuoti.

Ekspertai akcentavo, kad praėjusią savaitę daugumos šalies parlamentarų patvirtintas griežtas anti-LGBTQ+ įstatymas yra nukreiptas į LGBTQ+ asmenų ir tų, kurie juos palaiko, saugumą bei kelia pavojų.

„LGBTQ+ asmenys nuolat jaus baimę ir įtampą dėl savo gyvybės ir fizinio neliečiamumo“, – sakė ekspertai, pažymėdami, kad per pastaruosius 15 metų jie ne kartą išreiškė rimtą susirūpinimą dėl stiprėjančio pavojaus LGBTQ+ asmenims Ugandoje.

Jarmo.net primena, kad šį mėnesį Ugandoje priimtas įstatymas, pagal kurį priklausymas LGBTQ+ bendruomenei laikomas nusikaltimu, o už „sunkinantį homoseksualumą“ gresia mirties bausmė. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Parengta pagal news.un.org informaciją
Naujesnė Senesni