„Laisviečiai“ viliasi, kad Seimo pavasario sesijoje pavyks priimti Civilinės sąjungos įstatymą

Šią savaitę prasidėjo Seimo pavasario sesija. „Laisviečiai“ viliasi, kad per ją pavyks priimti lyčiai neutralios Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Laisvės frakcijos seniūnas tikisi, kad civilinę sąjungą palaikys ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimo pavasario sesijos pirmasis posėdis | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius žada, kad apie Civilinės sąjungos projekto svarstymą bus žinoma iš anksto.

„Yra daug svarbių dalykų, dėl kurių reikės apsispręsti: nuo valstybės tarnybos iki mokesčių reformos. Bet reikės pagaliau atsakyti ir į dar vieną svarbų klausimą - ar Lietuva yra Vakarų valstybė ne tik geopolitine, bet ir vertybine prasme. Civilinės sąjungos įstatymas bus teikiamas Seimui balsuoti. Datą visi žinosime iš anksto ir galėsime matyti, kaip Seimas ruošiasi“, – penktadienį feisbuke rašė politikas.

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė žurnalistams sakė, kad parama Civilinės sąjungos projektui vis dar telkiama.

„Laisvės partija neatsisako savo įsipareigojimų rinkėjams ir to sieksime. <...> Tariamės, norime, kad praeitų, o ne sugriūtų“, – BNS cituoja A. Armonaitę.

Anot jos, civilinė sąjunga yra „ne tik Laisvės frakcijos“, bet ir „visų sąžiningų parlamentarų reikalas“.

„Eina jau kelinti metai Lietuvos Europos Sąjungoje, tiesiog gėda“, – kalbėjo ji.

O štai TS-LKD frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tikino suprantanti, kad koalicijos partneriams ir daliai visuomenės Civilinės sąjungos projektas yra itin svarbus .

„Civilinės sąjungos projektas yra pavasario sesijoje, dėl konkretaus laiko nesame kalbėję, bet suprantame, kad yra klausimai, kurie ir mūsų koalicijos partneriams, ir daliai visuomenės yra svarbūs“, – sakė ji, skelbia BNS.

Ketvirtadienį po Seimo valdybos susitikimo su prezidentu G. Nausėda Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas vylėsi, kad jau pavasario sesijos pavyks priimti Civilinės sąjungos įstatymą, be to, šalies vadovas pritars šiai iniciatyvai.

„Aš manau, kad ypač dėl civilinės sąjungos klausimo, kuris tikrai yra vertybinis ir fundamentinis, šį pavasarį reikės sprendimų ir mes esame pasiryžę tų sprendimų labai atvirai ieškoti. Tą sakiau ir prezidentui“, – V. Mitalą cituoja ELTA.
Naujesnė Senesni