„Bet kada galime mirti“. Ukrainos kovotoja laukia tos pačios lyties porų santuokų įteisinimo

Ukrainos kariuomenėje tarnaujanti Anna Zyablikova, kuri prisijungė prie kovinių veiksmų jausdama atsakomybę už savo šalies ateitį, ragina su Rusija kariaujančios valstybės prezidentą Volodymyrą Zelenskį imtis veiksmų įteisinant tos pačios lyties santuokas ir suteikiant tiek jai, tiek likusiai LGBTQ+ bendruomenei tas pačias teises kaip ir kitiems kariams.

Asociatyvi Mathias Reding/pexels.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

30-metė A. Zyablikova, tarnaujanti 47-ajame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulke, tikino, kad šiuo metu tos pačios lyties poros kenčia nuo „milžiniško psichologinio“ spaudimo dėl nesuteikiamų šeiminių teisių vykstant karui.

„Mes galime mirti bet kurią dieną, – dėstė ukrainiečių karė, prašanti karo su Rusija metu įteisinti tos pačios lyties santuokas. – Mes negalime apsilankyti pas sužeistą partnerį intensyvios terapijos skyriuje arba įsivaikinti jo vaiko karinių veiksmų metu, o tai mums sukelia milžinišką psichologinę įtampą, nes bet kada galime mirti“.

A. Zyablikova kreipėsi į V. Zelenskį teigdama, kad norint „motyvuotos“ visuomenės, kuri galėtų kovoti už Ukrainą dėl jos suvereniteto ir nepriklausomybės, LGBTQ+ bendruomenei turėtų būti suteikiamas toks pat statusas kaip ir heteroseksualiems žmonėms.

A. Zyablikova ketina dalyvauti planuojamame Ukrainos pajėgų pavasario antpuolyje. Kovotoja akcentavo, kad dalis heteroseksualių ukrainiečių porų nuo karo pradžios – praėjusių metų vasario 24 d. – suskubo susituokti, kad antroji pusė liktų apsaugota, jei kas nors nutiktų.

Ji įsitikinusi, kad Vyriausybė turėtų žengti „paprastą“ žingsnį legalizuojant to pačios lyties porų santuokas. Pagal dabartinę teisinę sistemą tokios poros vis dar neįgijusios kai kurių teisių.

„Atrodo, kad kiekvieną kartą, kai matau, jog vienas iš mūsų karių veda moterį, iš manęs kažkas atimama, aš apgailestauju dėl to, kad negaliu to padaryti norėdama susituokti su moterimi“, – kalbėjo kovotoja.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis yra pareiškęs, kad Konstitucija, apibrėžianti santuoką kaip sąjungą tarp vyro ir moters, negali būti keičiama karo metu, tačiau jis iškėlė civilinės partnerystės galimybę ir paragino ministrą pirmininką peržiūrėti šį klausimą.

Parengta pagal inews.co.uk informaciją
Naujesnė Senesni