Skundų dėl diskriminacijos seksualinės orientacijos pagrindu sulaukiama mažiausiai

Praėjusiais metais Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba sulaukė 4 skundų dėl galimos diskriminacijos lytinės orientacijos pagrindu, 1 tyrimą kontrolierė pradėjo savo iniciatyva, rašoma šią savaitę tarnybos pristatytoje veiklos ataskaitoje. 

Asociatyvi Justin Luca Krause/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip pažymima pranešime, iš viso priimti 3 sprendimai, nenustatytas nė vienas diskriminacijos atvejis. Pastarųjų 11 metų statistika rodo, kad skundų dėl galimos diskriminacijos lytinės orientacijos pagrindu, lyginant su kitais asmens tapatybės požymiais, sulaukiama mažiausiai.

Visi į tarnybą kreipęsi asmenys buvo moterys. Daugiausia skundų sulaukta vartotojų teisių apsaugos bei kontrolierės kompetencijai nepriskirtinose srityse, rašoma ataskaitoje.

Aktyviau nei skundus gyventojai ir gyventojos teikė paklausimus – prašė išvadų ir paaiškinimų įvairiais su diskriminacija susijusiais klausimais. 

Daugiausia kreiptasi dėl įvairių teisės aktų – kraujo donorystės galimybių homoseksualiems ar biseksualiems vyrams, Civilinės sąjungos įstatymo projekto, Europos Komisijos rengiamų dokumentų. Taip pat konsultuota galimos neapykantos kalbos klausimu.
Naujesnė Senesni