A. Orlauskui skirtas įspėjimas dėl „Youtube“ kanalo

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikėjui Artūrui Orlauskui nusprendė taikyti administracinę nuobaudą ir skyrė įspėjimą, rašoma komisijos pranešime.

Momentinė ekrano kopija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

LRTK Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyrius nustatė, kad A. Orlauskas dalijimosi vaizdo medžiaga platformos „YouTube“ kanale „Artūras Orlauskas TV“ vykdo veiklą, kuri yra reguliuojama Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo (VIĮ). 

Pagal VIĮ asmenys, norintys Lietuvoje verstis nelicencijuojama radijo ar televizijos programų transliavimo veikla, retransliuotojai, kurie radijo ar televizijos programoms retransliuoti nenaudoja radijo dažnių skyrimo radijo ir televizijos programoms transliuoti ir siųsti plane numatytų radijo dažnių (kanalų), taip pat kiti asmenys, teikiantys Lietuvos vartotojams televizijos programų ar atskirų programų platinimo internete paslaugas, užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikėjai prieš pradėdami šią veiklą privalo nustatyta tvarka pranešti apie tai LRTK.

Atlikusi stebėseną LRTK nustatė, kad dalijimosi vaizdo medžiaga platformos „YouTube“ Artūro Orlausko kanalo pagrindinė veikla – programų žiūrėjimo paslauga, kuria naudojantis vartotojas pagal siūlomą vaizdo įrašų sąrašą turi galimybę pats pasirinkti norimą programą bei jos žiūrėjimo laiką.

Nustatyta tvarka A. Orlauskas nepateikė LRTK pranešimo apie užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikimo veiklą platformos „YouTube“ kanale, nors jis buvo informuotas, jog privalo registruotis LRTK. Už VIĮ reikalavimų nevykdymą A. Orlauskui buvo skirtas įspėjimas, kurį jis apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2023 m. kovo 21 d. patenkino A. Orlausko skundą, panaikino LRTK nutarimą ir administracinio nusižengimo teiseną nutraukė.

LRTK 2023 m. balandžio 5 d. pateikė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui, prašydama panaikinti apylinkės teismo nutarimą.

2023 m. gegužės 23 d. Apeliacinės instancijos teismas, atsižvelgdamas į išdėstytus faktus, LRTK pateiktus objektyvius duomenis ir teisės aktus, konstatavo, kad Artūras Orlauskas yra užsakomųjų audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikėjas ir panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą nutarimą. Vilniaus apygardos teismo vertinimu, Apylinkės teismo išvados nebuvo teisiškai pagrįstos, administracinio nusižengimo byloje surinkti įrodymai netinkamai įvertinti, dėl to nepagrįstai buvo priimtas sprendimas panaikinti LRTK nutarimą.
Naujesnė Senesni