R. DeSančio užmojis siekti prezidento posto kelia pavojų Amerikos žmonių laisvei – LGBTQ+ teisių aktyvistai

Floridos gubernatoriui Ronui DeSančiui pradėjus rinkiminę prezidento kampaniją ir paskelbus siekį užimti Ovaliojo kabineto krėslą Baltuosiuose rūmuose, žmogaus teisių aktyvistai perspėja, kad šio politiko kandidatūra į prezidentus kelia pavojų ir grėsmę Amerikos žmonių laisvei.

Nuotraukos šaltinis: facebook.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

2024 metų respublikonų partijos prezidentinė rinkimų kampanija prasidėjo trečiadienio vakarą, kai R. DeSantis paskelbė apie savo kandidatūrą milijardieriaus Elono Musko valdomame socialiniame tinkle „Twitter“.

Įraše, kuris neapsėjo be garso trikdžių, potencialus respublikonų kandidatas į prezidentus pasmerkė Joe Bideno administraciją.

Dešiniųjų pažiūrų Floridos gubernatorius teigė, kad jis žengia „vadovauti mūsų puikiam Amerikos sugrįžimui“.

Jis pateikė Floridą kaip pavyzdį likusioms Jungtinėms Amerikos Valstijoms įvardydamas, kad esą jo administracija pasirinko „švietimą, o ne indoktrinaciją“. Vienas iš R. DeSančio „nuopelnų“ – Floridoje priimtas įstatymas, kritikų pramintas „nesakyk gėjus“ (angl. don't say gay bill), kuriuo mokyklose apribotas švietimas LGBTQ+ teisių temomis.

LGBTQ+ aktyvistai griežtai pasmerkė R. DeSančio kandidatūrą 2024 metais siekiant prezidento posto ir perspėjo, kad tai kelia grėsmę dešimtmečius sunkiai iškovotoms LGBTQ+ žmonių, moterų, spalvotųjų, migrantų ir kitų marginalizuotų bendruomenių teisėms.

LGBTQ+ teisių aktyvistas Brandonas Wolfas sakė, kad R. DeSantis padarė Floridai „didžią ir ilgalaikę žalą <...> pažeisdamas pagrindines teises, išnaudodamas žodį „laisvę“ kaip tuščią kampanijos šūkį“.

„Dabar jis nori eksportuoti savo ekstremistinę darbotvarkę visai tautai. Turėtume aiškiai žiūrėti į R. DeSančio keliamą grėsmę laisvei ir kaip atrodys šalis, jei jis gaus Ovaliojo kabineto raktus“, – sakė jis.

Žmogaus teisių kampanijos (HRC) prezidentė Kelley Robinson pasmerkė R. DeSančio prezidento rinkimų kampaniją, kurią ji apibūdino kaip „skaldančią, žiaurią ir chaotišką“. 

HRC prezidentė sakė, kad R. DeDantis yra užsibrėžęs tikslą panaikinti bent dalį LGBTQ+ žmonių teisių.

„Pavojingai neatsižvelgdamas į vidutinių amerikiečių požiūrį į laisvę ir lygybę, DeSantis panaudojo savo kaip gubernatoriaus pareigas siekdamas nusitaikyti ir nubausti visus, kuriuos laiko savo politiniais priešais, įskaitant LGBTQ+ šeimas, juodaodžius floridiečius, imigrantus ir privačias įmones“, – sakė K. Robinson. .

Kaip skelbia britų LGBTQ+ teisių portalas thepinknews.com, R. DeSančiui einant Floridos gubernatoriaus pareigas, valstija įgyvendino vis daugiau anti-LGBTQ+ įstatymų. 

Vienas paskutiniųjų to pavyzdžių – gegužės 17 d. pasirašytas įstatymo projektas, kuriuo draudžiama lytį patvirtinanti trans-jaunimo sveikatos priežiūra.

Kaip skelbiama portale, R. DeSantis pasirašė daugiau įstatymų, nukreiptų prieš LGBTQ+ bendruomenę, įskaitant įvardžių vartojimo apribojimus mokyklose ir pan. 
Naujesnė Senesni