Prienuose nepritarta Lietuvos regionų partijos atstovo siūlymui rajone stabdyti tariamą LGBTQ+ ideologiją

Anksčiau Prienų vicemero ir administracijos vadovo pareigas ėjęs Lietuvos regionų partijos atstovas Egidijus Visockas siūlė Prienų rajono tarybai patvirtinti deklaraciją „Dėl genderizmo propagandos ir LGBT ideologijos sustabdymo savivaldybėje“. Kaip ketvirtadienį paskelbė portalas lrt.lt, palaikymo šis dokumentas nesulaukė – prieš balsavo 4 rajono politikai, 9 susilaikė, 1 – nebalsavo.

Asociatyvi Andrew Patrick/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tarybai pateiktoje deklaracijoje E. Visockas teigė, kad projektu siekiama ginti vaikus, jaunimą ir šeimas „nuo Konstitucijai prieštaraujančių vienalyčių ir translyčių šeimų diegimo“.

LGBTQ+ bendruomenė deklaracijoje vadinama kraštutine mažuma, kuri esą bruka nuostatas, svetimas „mūsų tautos ilgaamžėms tradicijoms, vertybėms“.

„Klausimas taryboje atsirado todėl, kad pats esu tėvas, auginu vaikus, ir kiekvieną rytą išleidžiu juos į mokyklą. Ir jau susidūriau su tokia situacija, kad mums su vaikais teko išeiti iš vaikiško filmo, nes ten buvo propaguojamos tos vertybės, kurios nepriimtinos mūsų šeimai“, – ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje aiškino E. Visockas.


Politikas pabrėžė, kad minėta deklaracija nieko nesmerkia, jos tikslas tėra vienas – ginti „tradicinę šeimą.

„Daug iš tėvelių sulaukiu pranešimų, kad vaikų stovyklose vaikams jau sako – gal tu nepritampi dėl to, nes tavo lytis ne tokia, reikia ją pakeisti. Vaikai sulaukia tokių pasiūlymų. Mokyklai reikia pagalbos, mokytojams reikia pagalbos, Lietuvai reikia pagalbos“, – sąmokslo teorijas skleidė E. Visockas ir pabrėžė, kad jo siūloma deklaracija nėra nauja – kaimyninėje Lenkijoje panašų dokumentą, paskelbiantį tam tikras zonas „be LGBT“, įtvirtino ne vienas regionas. 

Tačiau E. Visocko pasiūlyta deklaracija nesulaukė palaikymo ne tik tarybos posėdyje, bet ir anksčiau vykusiuose savivaldybės komitetų posėdžiuose.

Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas Deividas Dargužis teigė, kad deklaracijoje nagrinėjamas klausimas priklauso ne savivaldybės kompetencijai.

„Sprendimo projekto priėmimas yra ne tarybos kompetencija. Tai prilygtų tam pačiam, kai mūsų rajono taryba spręstų pensijos didinimą mūsų gyventojams. Siūlau nepamiršti, kad esame teisinėje valstybėje“, – kalbėjo D. Dargužis

Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas, remdamasis savivaldybės teisininkės vertinimu, kuriame konstatuojama, kad tarybos sprendimu negalima nustatyti daugiau įsipareigojimų, negu numato Švietimo įstatymas ar susijusių teisės aktų nuostatai, sakė, jog „nėra aiškaus teisinio pagrindo, kuriuo remiantis savivaldybių tarybai būtų suteikta teisė priimti tokio pobūdžio sprendimus“.

Jarmo.net primena, kad dar šį mėnesį portalas „Delfi“ paskelbė apie Lietuvos šeimų sąjūdžio tarybos nario E. Visocko iniciatyvą Prienų rajoną paskelbti be „genderizmo ir LGBT ideologijos”.

Prieš tarybos posėdį komentuodamas šią iniciatyvą, A. Vaicekauskas „Delfi“ sakė, kad nors prognozuoti tarybos narių apsisprendimą sunku, jis mano, kad pasiūlymui nebus pritarta. „Pirmiausiai, tai neatitinka kai kurių teisės normų, tai viena, o žmonės gali turėti tas pozicijas, bet nebūtina vieni kitiems jas primesti“, – kalbėjo jis.
Naujesnė Senesni