Iš antradienio darbotvarkės išbrauktas Civilinės sąjungos įstatymas

Iš antradienio Seimo darbotvarkės valdantieji išbraukė Civilinės sąjungos įstatymo projektą, pirmadienio vakarą pranešė naujienų agentūra BNS.
 
Viktorija Čmilytė-Nielsen | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Balansuoja ant 50–50 ribos“

Nors valdantieji buvo nusprendę antradienį svarstyti Civilinės sąjungos įstatymo projektą, pirmadienį po valdančiųjų frakcijų seniūnų pasitarimo Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen patikino, kad civilinei sąjungai trūksta balsų, todėl priimtas toks sprendimas išbraukti projektą iš darbotvarkės.

„Buvo pakoreguota darbotvarkė vertinant, koks įtemptas laikotarpis, ir kiek yra balsų“, – BNS cituoja V. Čmilytę-Nielsen.

Seimo pirmininkė teigė, kad balsų trūkumas Civilinės sąjungos įstatymo projekto įteisinimui balansuoja ties riba.

„Tai labiau chroniškas balsų trūkumas, kaip bebūtų liūdna tai konstatuoti, bet partnerystei ar civilinei sąjungai tokio užtikrinto daugumos palaikymo nebuvo ir nuolat tas klausimas balansuoja ant 50–50 ribos“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo vadovė neatmetė galimybės, kad Civilinės sąjungos projektas gali būti teikiamas dar šią pavasario sesiją. 

Buvo planuojama palaikymo akcija

Šią savaitę buvo paskelbta apie prie Seimo antradienį rengiamą palaikymo akciją LGBTQ+ bendruomenei svarbiam Civilinės sąjungos įstatymui. Jo iniciatorius Marius Aleksiukas portalui jarmo.net dar prieš paskelbiant žinią apie atidėtą civilinės sąjungos klausimą teigė norintis tikėti, kad „viskas bus gerai, bet nuojauta kužda, kad kažkas vėl įvyks, bus perkelta, atidėta, opozicija vėl šauks, kad ne dabar, ne metas“. 

Marius Aleksiukas | Asmeninio albumo nuotr.

Akcijos sumanytojas teigė manantis, kad Civilinės sąjungos įstatymo projekto svarstymui koją gali pakišti kilęs savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensacijų skandalas.

„Kada bus tas laikas? Turi daryti arba nedaryti. Ne laikas – ne argumentas. Žmonės, kurie nenori, visuomet ras priežasčių kažko nedaryti. Seniai jau laikas“, – paklaustas, ką pasakytų tiems Seimo nariams, kurie dvejoja dėl civilinės sąjungos, atsakė M. Aleksiukas.
Naujesnė Senesni