Partnerystės įstatymo teikėja Ukrainoje: Volodymyras Zelenskis remia registruotos partnerystės įteisinimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, atsakydamas į peticiją, palaikančią Ukrainos Radoje užregistruotą Partnerystės įstatymą, akcentavo, kad įveikdama sunkius iššūkius Ukrainos valstybė sąmoningai pasirinko žengti europinių standartų link, kurie grįsti demokratija, teisine valstybe ir žmogaus teisių apsauga.

Volodymyras Zelenskis pasisako už Partnerystės įstatymą Ukrainoje | Jarmo.net koliažas

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prezidentas pabrėžė, kad Europos teisė grindžiama pagarba ir pagrindinių žmogaus teisių gynimu, ypač kai tai susiję su privačiu šeimos gyvenimu, diskriminacijos draudimu. Anot jo, užtikrinti šias žmogaus teises yra valstybės pareiga

„Ir iš tikrųjų tai visiškai atitinka Europos žmogaus teisių teismo praktiką. <...> Visos Europos žmogaus teisių konvencijos šalys narės yra įpareigotos priimti įstatymus, pagal kuriuos tos pačios lyties poros pripažįstamos šeimomis ir jų teisės saugomos“, – feisbuke penktadienį pareiškė Partnerystės įstatymo teikėja Inna Sovsun.

Atsakymas į peticiją, prezidentas pareiškė, kad taip pat būtina panaikinti diskriminacines nuostatas, galinčias pažeisti nesusituokusių partnerių turtines ir neturtines teises, įvedant registruotos civilinės partnerystės institutą.

„Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad ir toliau remia registruotos partnerystės įteisinimą“, – Ukrainos vadovo poziciją įvertino I. Sovsun.

Naujesnė Senesni