Raskevičius neturi nė menkiausios abejonės, kad prezidentas pasirašys Civilinės sąjungos įstatymą

Ketvirtadienį prie Seimo vyko save visuomeninėmis organizacijomis įvardijančių judėjimų akcija prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą – pasisakyta prieš Civilinės sąjungos įstatymą, kuris įteisintų tos pačios lyties porų santykius.

Gitanas Nausėda | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Už vyro ir moters sąjungą“, „Už vaiko teisę turėti mamą ir tėtį“, „Prieš civilinę santuoką“, – štai tokius plakatus rankose laikė demonstrantai, ketvirtadienį susirinkę netoli parlamento rūmų. Kaip skelbia „Lietuvos ryto televizija“, į protestą dalis akcijos dalyvių atvyko nešini Lietuvos šeimų sąjūdžio vėliavomis.

Proteste dalyvavo Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovai, Krikščionių sąjungos pirmininkas Rimantas Jonas Dagys. Prie protestuotojų prisijungė ir dalis Seimo narių – socialdemokratė Vilija Targamadzė, Dainius Kepenis, Robertas Šarknickas, Valdemaras Valkiūnas.

Kaip praneša LRT televizija, civilinės sąjungos priešininkai pabrėžia, kad partnerystės instituto nepalaiko visuomenė. Valdantieji kaltinami manipuliavimu, kadangi dar pirmadienį projektas iš darbotvarkės buvo pašalintas, o štai antradienį grįžo į plenarinių posėdžių salę svarstymui. 

Jarmo.net primena, kad antradienį po svarstymo Seimas pritarė Civilinės sąjungos įstatymui. Liko vos vienas žingsnis – priėmimas. Tuomet projektą dar turės pasirašyti prezidentas Gitanas Nausėda. 

Buvęs LGBTQ+ teisių aktyvistas, dabartinis parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius sako, kad G. Nausėda parašą ant įstatymo greičiausiai padės.

Prezidento patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė „Žinių radijui“ ketvirtadienio rytą sakė, kad tai, ar pasirašys Civilinės sąjungos įstatymą, G. Nausėda nuspręs tik tuomet, jeigu Seimas projektą galutinai priims.

„Teigiamai vertinu tokią prezidento laikyseną. Prezidentas ir anksčiau yra sakęs, kad į teisėkūros procesą nesikiš, susilaikys nuo komentarų dėl šio įstatymo ir spręs, kai jis bus priimtas Seime. Aš, tiesa sakant, matydamas vakarietišką prezidento laikyseną principinę, kur yra mūsų strateginiai partneriai, neturiu nė menkiausios abejonės, kad prezidentas šį įstatymą pasirašys“, – sakė T. V. Raskevičius.

Tomas Vytautas Raskevičius | lrs.lt nuotr.

Kada įvyks galutinis balsavimas dėl Civilinės sąjungos įstatymo, išlieka neaišku, nors dalis politikų prasitarė, kad tai galėtų įvykti jau birželio 22-ąją. 

Naujesnė Senesni