Rusijos prekybos centro darbuotojai perdažė vienaragio simbolį: vaivorykštėje įžvelgė LGBTQ+ propagandą

Vakarų Rusijoje įsikūrusiame Žemutinio Tagilo miesto prekybos centre „Depo“ esančioje parduotuvėje „Letual“ darbuotojai perdažė kosmetikos priemonių ženklą – vienaragio vaivorykštės spalvų karčius. Savo poelgį jie aiškino tuo, kad šalyje draudžiama „LGBTQ+ propaganda“, skelbia xgayru.info

Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Parduotuvė „Letual“ pristato kosmetiką iš kompanijos „Unicorns Approve“. Prekės ženklo stende puikavosi vienaragis su vaivorykštės karčiais, tačiau parduotuvės vadovams tokia spalvų schema nepatiko. Karčiai buvo perdažyti geltonai.

Leidiniui „Caution Media“ parduotuvės darbuotojai teigė, kad taip pasielgta dėl Rusijoje priimtų teisės aktų, nukreiptų prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Taip, karčiai buvo perdažyti. Dabar vaivorykštė uždrausta“, – sakė jie.

Tuo pačiu metu „Letual“ internetinėje svetainėje vienaragis vaizduojamas originaliu variantu – vaivorykštės spalvos karčiuose nepakeistos.

„Šis incidentas kelia klausimų dėl saviraiškos laisvės ir lygybės. Tai rodo, kad nauji „LGBTQ+ propagandos“ teisės aktai daro įtaką mažmeninės prekybos parduotuvėms ir jų prekių pristatymui. Dėl to parduotuvės gali patirti spaudimą arba pačios priimti sprendimus, kad atitiktų naujus reikalavimus“, – teigia Rusijos politikos ekspertas Andrejus Kolesnikovas portale dzen.ru

Jarmo.net primena, kad Rusija sugriežtino „LGBTQ+ propagandos“ draudimą. Anksčiau skelbti informaciją apie LGBTQ+ teises buvo draudžiama nepilnamečiams. Neseniai priimtos pataisos, pagal kurias šis draudimas taikomas visų amžiaus kategorijų asmenims. 
Naujesnė Senesni