„Vienas už visus ir visi už lygybę“: Taline įvyko LGBTQ+ eitynės

Po ilgos pertraukos Estijoje šeštadienį vėl vyko „Baltic Pride“ renginys, į šalį pritraukęs LGBTQ+ aktyvistus iš visos Europos.

Taline įvyko LGBTQ+ eitynės | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/KJogisaar


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Atvykite į „Pride“ ir kartu paverskime tai didžiausiomis „Pride“ eitynėmis Estijoje! Vienas už visus ir visi už lygybę!“ – ragino renginio organizatoriai.



Eitynėse taip pat dalyvavo atstovai iš Lietuvos: Tolerantiško jaunimo asociacijos savanoriai, LGL darbuotojai, Lietuvos žmogaus teisių centro komanda. 

„Iš esmės eitynės visada yra įvykis, kurio metu LGBT+ bendruomenės žmonės gali jaustis laisvai ir nebijoti pasmerkimo iš išorės“, – portalui „RusDelfi“ sakė „Q-Space“ aktyvistas Daniilas Kurakinas. – Taip pat tai galimybė išreikšti save, kad mes vis dar esame čia, gyvename su jumis, esame mūsų didelės bendruomenės dalis ir niekur nedingsime. Per eitynes reikalaujame lygių teisių ir vienodo požiūrio. Pride yra pasididžiavimo šventė <...> ir priežastis heteroseksualiems žmonėms prisijungti bei palaikyti savo draugus, kolegas, sūnus, dukras. Tai savęs priėmimo šventė ir žinia visiems kitiems, kad homofobija turėtų būti išmesta į praeitį“.

 

 

 

 

 

 

 

Naujesnė Senesni